Novosti

Novosti

14. Katarinski sajam

NADMAŠENE  I NAJOPTIMISTIČNIJE PROGNOZE !

U doba ekonomske krize, kada je velika većina sajmova u Republici Hrvatskoj imala manji broj izlagača nego prošle godine, ovogodišnji Sajam okupio je rekordan broj izlagača, njih oko 230, od čega je bilo više od 70% novih izlagača među kojima je većina prvi put izlagala na Katarinskom sajmu. Tim su brojkama nadmašene i najoptimističnije prognoze organizatora. Ovogodišnji se Katarinski sajam stoga nametnuo kao respektabilna smotra obrta i poduzetništva.

Izlagači su došli iz 14 hrvatskih županija, a sve slavonske županije bile su zastupljene sa svojim izlagačima. Posebno treba istaći i sudjelovanje Obrtničkih komora (Brodsko-posavske županije, Osječko-baranjske županije, Virovitičko-podravske županije,  Vukovarsko-srijemske županije i Požeško-slavonske županije), HGK – Županijske komore Slavonski Brod te Turističkih zajednica (Turistička zajednica grada Biograda na moru, Turistička zajednica grada Slavonskog Broda, Turistička zajednica grada Županje i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije).

Ovogodišnji sajam imao je međunarodni karakter, s izlagačima iz Bosne i Hercegovine (Privredne komore Brčko-distrikta i Regije Doboj) i Srbije.

Sajam je okupio izlagače različitih gospodarskih djelatnosti. Kao i prijašnjih godina prednjačili su obrtnici  i poduzetnici koji su činili 50-tak posto svih izlagača, a tu su bila i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, eko proizvođači, zadruge, agencije, trgovci, izlagači antikviteta, proizvođači domaće radinosti, osiguravajuće kuće, banke, auto-kuće, KUD-ovi, udruge, luna-park te kao jedna od atrakcija nastupi vinara oko čijih štandova je često bila najveća gužva.

U TRI DANA  VIŠE OD 15.000 POSJETITELJA

Ovogodišnji sajam imao je najveću  posjećenost od svih dosadašnjih sajmova te ga je prema službenim podacima organizatora posjetilo oko 15. 200 posjetitelja, od kojih većina nije otišla kući praznih ruku.

Želeći što većem broju gostiju iz glavnog grada omogućiti dolazak na 14. Katarinski sajam po treći out je organiziran poseban vlak – Katarinski ajziban koji je u subotu 28. studenoga vozio od Zagreba do Slavonskog Broda i natrag. Za sve putnike iz Ajzibana Turistička zajednica Slavonskog Broda predstavila je program “Living history” (Živuće povijesti) kojim je dočarano kako je nekoć izgledao život u baroknoj brodskoj Tvrđavi.

Kao i svake godine Turistička zajednica grada Slavonskog Broda birala je najljepše uređen štand. Ove je godine tu nagradu dobio štand obiteljskog vinsko-turističkog gospodarstva Zelenika iz Iloka.

Ovogodišnji Sajam imao je  najraznovrsniji program do sada i za svakoga se moglo naći ponešto. Tako su u dvorani nastupale folklorne skupine, promovirane su i dvije knjige, održano je i međužupanijsko ocjenjivanje meda, izvodile su se dječje predstave, a kao posebnu atrakciju istaknuli bi šahovsku simultanku na 34 ploče sa šahovskim velemajstorom Davorom Rogićem.

U sklopu Sajma promoviran je i katalog “Vrijedne ruke” HGK-Županijske komore Slavonski Brod.

12.dječji Katarinski sajam, koji je održan u petak, prvog dana sajma, bio je jedan od najposjećenijih priredaba trodnevnog Katarinskog sajma koji je obuhvatio 2200m2 izložbenog  prostora unutar dvorane (pet paviljona)  i 1000m2 vanjskog prostora (ispred dvorane).

Sajam je održan u organizaciji Grada Slavonskog Broda, Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Poduzetničkog inkubatora Brodin i uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Skip to content