Novosti

Natječaji

Forum socijalnog poduzetništva u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava, Uredom za udruge Vlade RH i British Councilom po prvi put u Hrvatskoj dodjeljuje Godišnju nagradu za socijalno poduzetništvo.

Nagrada za socijalno poduzetništvo dodjeljuje se u dvije kategorije:

* GODIŠNJA NAGRADA ZA SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO – za postojeći socijalnopoduzetnički pothvat.
* GODIŠNJA NAGRADA ZA SOCIJALNOPODUZETNIČKU IDEJU – ideja za pokretanje novog socijalnog poduzetništva.

Socijalno poduzetništvo zasnovano je na vrijednostima; ono je pokretač društvenih promjena. Neovisno o pravnom obliku pod kojim djeluje ravnopravno spaja društvene, ekonomske i ciljeve zaštite okoliša. Dobit koju poduzetničkom aktivnošću ostvaruje, upotrebljava kao sredstvo za ostvarenje društveno korisne misije, a ne kao isključivi cilj svoga djelovanja.

Glavni kriteriji za dodjelu nagrada

INOVATIVNOST: Kandidati transformiraju tradicionalni način poslovanja inovativnim pristupom upravljanju, inovativnim proizvodom, uslugom ili primjenom novih tehnologija i ideja.

ODRŽIVOST: Organizacija postiže određeni stupanj organizacijske i financijske samoodrživosti kroz prihod koji ostvaruje te stvara održivi model socijalnog poduzetništva.

IZRAVNI DRUŠTVENI UTJECAJ: Organizacija svojim djelovanjem uključuje marginalizirane skupine i/ili stvara izravan i mjerljiv učinak u zajednici.

RAZVOJNA PERSPEKTIVA: Menadžment ima jasnu viziju te realni plan razvoja zasnovan na postojećim i realno dostupnim resursima.

Na natječaj se možete prijaviti ispunjavanjem kratkog upitnika klikom na link GODIŠNJA NAGRADA ZA SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO I SOCIJALNOPODUZETNIČKU IDEJU.

Rok za prijavu na natječaj je 13. siječnja 2012. godine.

 

Skip to content