Novosti

Natječaji

Foto natječaj „Drugačija Hrvatska“

Europska komisija – Opća uprave za proširenje poziva hrvatske građane na sudjelovanje u foto natječaju pod nazivom “Drugačija Hrvatska“ (“Surprising Croatia”). Natjecanje je organizirano u okviru kampanje čiji je cilj informiranje građana u državama članicama Europske unije o Hrvatskoj i njezinom pristupanju Europskoj uniji 1. srpnja 2013.

Natječaj je otvoren za punoljetne hrvatske državljane s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Natječaj ima tri kategorije:

* Drugačija Hrvatska (predstavljanje različitih perspektiva zemlje)
* Svakodnevni život (svakodnevni život u Hrvatskoj danas)
* Trenuci za pamćenje (trenuci slavlja, radosti, iznenađenja …)Dostavljene fotografije moraju predočiti navedene teme natjecanja i moraju biti fotografirane u Hrvatskoj. Svaki sudionik može poslati najviše tri fotografije po kategoriji. Svaka fotografija mora biti prijavljena zajedno sa sljedećim podacima: naslov slike, lokacija fotografiranja i kratak opis koji objašnjava što fotografija predstavlja.

Sudionici se mogu prijaviti za sudjelovanje u natječaju na: www.croatia-u-eu.eu. Rok za slanje fotografija je 7. lipnja 2013.

Pobjednici će biti odabrani putem ocjenjivanja žirija i online glasovanja. Žiri će odabrati osam finalista u svakoj kategoriji, od čega će javnost putem online glasovanja izabrati jednog pobjednika po kategoriji. Fotografije finalista će se koristiti na izložbi “Drugačija Hrvatska” koju će organizirati Europska komisija, a mogu se koristiti i za druge informacije, komunikaciju i promidžbene materijale vezane za proces proširenja Europske unije.Pobjednici svake kategorije bit će pozvani na dvodnevni izlet i svečanost dodjele nagrada u Bruxellesu u srpnju 2013. godine. Također, pobjednici će dobiti nagradu koja će se sastojati od fotografske opreme po vlastitom izboru u vrijednosti od maksimalno 500 eura.

Sve podatke o natječaju možete pronaći na: www.croatia-u-eu.eu .

Za sva pitanja o ovom foto natječaju, obratite se na mail: Croatiaphoto@esn.eu .

Skip to content