Novosti

Novosti

Informativni dan – program Grundtvig

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sa zadovoljstvom Vas poziva na informativni dan o Grundtvig potprogramu Programa za cjeloživotno učenje.

Program za cjeloživotno učenje je vodeći program Europske komisije u području obrazovanja i osposobljavanja. Program nudi prilike za učenje diljem Europe, te dijeljenje i razvoj inovacija u međunarodnim projektima za sve razine obrazovanja, pružanjem financijske potpore.

Unutar Programa za cjeloživotno učenje nalazi se potprogram Grundtvig, koji obuhvaća obrazovanje odraslih, te nudi obrazovne mogućnosti ustanovama i pojedincima aktivnim u obrazovanju odraslih za međunarodnu suradnju.

Tijekom 2009. godine unutar potprograma Grundtvig za Hrvatsku bit će moguće prijaviti se za aktivnosti pojedinačne mobilnosti. Hrvatske ustanove za obrazovanje odraslih moći će slati određeni nastavnog i nenastavnog osoblja na stručno usavršavanje ili posjet u ustanovu za obrazovanje odraslih u drugu europsku državu. Također, ostale organizacije uključene u obrazovanje odraslih (agencije, tijela lokalne i državne vlasti, udruge, itd.) moći će slati svoje stručnjake za obrazovanje odraslih na stručna usavršavanja ili posjete u okviru aktivnosti mobilnosti, studijskih i pripremnih posjeta u drugu europsku državu. Tijekom daljnjeg uvođenja Programa, nakon 2009., hrvatske ustanove za obrazovanje odraslih moći će prijavljivati projekte većega obujma kao što su partnerstva.

Kako bismo Vas upoznali s mogućnostima koje se u okviru Grundtvig potprograma nude u 2009. godini, u suradnji s Europskom komisijom organiziramo informativni dan koji će se održati

20. ožujka 2009. godine u Europskom domu,

Jurišićeva 1/1, Zagreb, od 10.0o do 14:30. Registracija sudionika počinje u 9:30.

Na informativnom danu ćemo Vas informirati o Grundtvig potprogramu, pravilima prijave na natječaj za aktivnosti mobilnosti, te o koristima koje Vi i Vaša ustanova možete dobiti iz ovih projekata.

Skip to content