Novosti

Obavijest za inovatore

Dana 18.06.2024. u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci održao se sastanak članova Regionalnog konzorcija za potporu razvoja novih usluga i proizvoda istočne Slavonije u okviru provedbe Programa akceleracije, financiranog u okviru mjere iz Nacionalnoga programa oporavka i otpornosti.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra kompetencija d.o.o., Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Vukovarske gospodarske zone, Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, Tehnološkog parka Vinkovci, Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca, Razvojne agencije Vukovar, Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora Drenovci, Županjske razvojne agencije, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar, Razvojne agencije grada Slavonskog Broda te HAMAG-BICRO.

Slijedom održanog sastanka pozivamo inovatore s područja naše županije da se uključe u Program Akceleracije i ispune upitnik koji se provodi s ciljem istraživanja zainteresiranosti inovatora za prijavu na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u FAZI PREDAKCELERACIJE.

Program akceleracije je koncipiran od strane HAMAG-BICRO-a u svrhu provedbe niza aktivnosti usmjerenih inovativnim novoosnovanim poduzećima, razvojnim timovima i pojedincima (fizičkim osobama – za fazu predakceleracije).

Aktivnosti se odnose na sustavnu podršku gore navedenim subjektima u cilju inicijalne procjene stanja njihovog poslovanja, individualnog savjetovanja o poslovanju, mentoriranju od strane stručnih mentora, pružanju podrške prilikom komunikacije s investitorima, aktivnostima internacionalizacije i sl.

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti novoosnovana poduzeća koja su osnovana najviše 5 godina prije dana predaje projektnog prijedloga čiji je razvoj djelatnosti ili proizvoda vezan uz inovativna rješenja, usluge i tehnologije; razvojni timovi te pojedinci (fizičke osobe) koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu koji se trenutno nalaze u fazama TRL 5-8.

Korisnici će, u okviru ovog Programa, moći ostvariti nefinancijsku potporu u vidu usluga akceleratora – provoditelja Programa, kako slijedi:

  • u fazi predakceleracije do najviše 4.000 €
  • u fazi akceleracije do najviše 17.000 €
  • u fazi postakceleracije do najviše 6.000 €.

Za više informacija o Javnom pozivu: inno.brod@ra-sb.hr i 099 226 6561

Skip to content