Novosti

Natječaji

IPA 2010 – Podrška organizacijama civilnog društva

U okviru pretpristupnog programa IPA 2010 Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije raspisala je natječaj pod nazivom “Podrška organizacijama civilnog društva pri promociji i praćenju politika jednakih mogućnosti i antidiskriminacijske politike”. Ovim natječajem Europska unija i Vlada Republike Hrvatske žele podržati jačanje doprinosa organizacija civilnoga društva u provedbi antidiskriminacijskih mjera u procesu pristupanja Europsko uniji. Za projekte koji će se financirati u sklopu ovog natječaja osigurana je financijska potpora u ukupnom iznosu od 630.000,00 eura.

Najboljim projektima dodjeljivat će se potpora od 50.000,00 do 180.000,00 eura. Osim neprofitnih, nevladinih organizacija ili formalnih mreža takvih organizacija, koji su mogući prijavitelji projektnih prijedloga, u partnerskom odnosu na projektima mogu sudjelovati i lokalne i područne (regionalne) samouprave te javne ustanove i obrazovne institucije.

Cilj natječaja jest poboljšanje utjecaja organizacija civilnog društva u oblikovanju i provedbi javnih politika. Aktivnosti prihvatljive za financiranje iz ovog natječaja odnose se na aktivnosti izgradnje kapaciteta organizacija civilnog društva, kvalitetniju suradnju s javnim institucijama te podizanje svijesti javnosti i zagovaranje.

Kako bi što bolje informirali potencijalne prijavitelje o ovom natječaju, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira informativne radionice prema sljedećem rasporedu:

* 21. rujna 2011., 9:00 – 17:00 sati u Osijeku, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Osijek, Europska avenija 13;
* 23. rujna 2011., 9:00 – 17:00 sati u Splitu, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Split, Obala Ante Trumbića 4; i
* 26. rujna 2011., 9:00 – 17:00 sati u Rijeci, Gradska vijećnica grada Rijeke, Korzo 16.
* 6. listopada 2011., 12:00 – 17:00 sati u Zagrebu, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje, Velika dvorana, Ulica grada Vukovara284C.

Više informacija o radionicama može se pronaći na internetskim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (www.uzuvrh.hr) i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (www.safu.hr).

Natječajna dokumentacija dostupna je na internetskim stranicama Europske komisije:https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome kao i na internetskim stranicama SAFU-a: http://www.safu.hr  (u dijelu: Natječaji/IPA komponenta I). Natječaj je otvoren do 29. studenog 2011. do 16,00. sati.

safu.hr

 

Skip to content