Novosti

Natječaji

Jan Michalski – književna nagrada

Fondacija Jan Michalski svake godine dodjeljuje književnu nagradu za beletristiku i publicistiku. Nagrada iznosi 50,000 CHF, a prijave se primaju do 28. veljače 2012.

Nagrada se dodjeljuje za jednu knjigu godišnje, bez obzira na jezik kojim je pisana. Pobjednik dobiva novčanu nagradu, diplomu i umjetničko djelo posebno kreirano za Jan Michalski nagradu. U slučaju grupnog rada, nagrada se dijeli između autora. Fondacija Jan Michalski finalistima Nagrade dodjeljuje rezidencijalni program u trajanju od tri mjeseca u Maison de l’Ecriture u Montricheru.

Književna nagrada Jan Michalski dodjeljuje se za djelo iz svjetske literatura, a specifična je po svom multikulturalnom karakteru. Prijaviti se mogu književnici iz čitavog svijeta, a cilj Nagrade jest doprinijeti međunarodnom priznanju autora.

Svečana dodjela Nagrade organizira se u studenom, na ceremoniji u Montricheru, Švicarska, uz prisustvo žirija i petoro finalista. Žiri se sastoji od devet članova, uključujući predsjednicu žirija Veru Michalski-Hoffmann, te: Wlodzimierz Bolecki, Nuruddin Farah, Yannick Haenel, Isabel Hilton, Georges Nivat, Ilija Trojanow, Fabienne Verdier, Jorge Semprun.

Na Natječaj prijaviti se mogu samo književna djela koja su objavljena od strane izdavača. Rukopisi i djela u vlastitoj nakladi ne uzimaju se u razmatranje. Djela moraju biti objavljena u proteklih 5 godina. Nova izdanja prethodno objavljenih knjiga prihvaćaju se samo ukoliko su djela prošla značajnu autorsku reviziju.

Opširnije

culturenet.hr

 

Skip to content