Novosti

Natječaji

Javni natječaj za financiranje projekata ovlaštenih udruga i pravnih klinika

Ministarstvo pravosuđa objavljuje Javni natječaj za financiranje projekata ovlaštenih udruga i pravnih klinika za pružanje primarne pravne pomoći za 2017. godinu.

Predmet natječaja je financijska potpora udrugama i pravnim fakultetima za rad pravnih klinika za projekte pružanja primarne pravne pomoći. Člankom 6. stavkom 1. Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći („Narodne novine“, broj 143/13.) propisano je da primarnu pravnu pomoć pružaju ovlaštene udruge i pravne klinike, a člankom 36. stavkom 1. i 2. istoga Zakona propisano je da se sredstva za pružanje pravne pomoći ovlaštenim udrugama i visokim učilištima za rad pravnih klinika odobravaju na temelju odobrenih projekata putem natječaja za financiranje projekata koje raspisuje Ministarstvo pravosuđa. Cilj natječaja je osiguranje primarne pravne pomoći građanima Republike Hrvatske i drugim osobama u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Ovlaštene udruge i pravne klinike sukladno ovom natječaju mogu prijaviti projekt za pružanje primarne pravne pomoći za razdoblje provedbe od sklapanja ugovora o financiranju projekta do 31. prosinca 2017. godine.

Najniži iznos financijskih sredstava za pojedini projekt je 25.000,00 kuna, a najviši iznos za pojedini projekt je 75.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 10. travnja 2017. godine.

Opširnije

Skip to content