Novosti

Natječaji

Javni natječaj za prijavu projekata udruga iz Domovinskog rata

Ministarstvo branitelja objavljuje Javni natječaj za prijavu projekata udruga iz Domovinskog rata koje se bave problemima i zadovoljavanjem potreba hrvatskih branitelja s invaliditetom i HRVI iz Domovinskog rata.

Cilj ovog Natječaja jest osnažiti suradnju Ministarstva branitelja s udrugama u provedbi vladine politike promicanja vrijednosti Domovinskog rata, te ostvarivanja prava i interesa branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Prioriteti ovog natječaja su:

* Promicanje vrijednosti Domovinskog rata.
* Socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja s invaliditetom i HRVI iz Domovinskog rata.

PROGRAMSKA PODRUČJA I AKTIVNOSTI NATJEČAJA

P-1) Promicanje vrijednosti Domovinskog rata

Moguće aktivnosti:

* izdavačka djelatnost na tematiku Domovinskog rata,
* aktivno sudjelovanje udruga u radu međunarodnih veteranskih i drugih asocijacija i u radu međunarodnih konferencija,
* sudjelovanje na međunarodnim skupovima kojima je cilj unapređenje medicinske skrbi o osobama s visokim stupnjem tjelesnog oštećenja.

U sklopu ovog programskog područja, projekt mogu prijaviti:

*  udruge čije je primarno djelovanje usmjereno na područje zaštite interesa i skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i koje su registrirane u Republici Hrvatskoj.

P-2) Psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja s invaliditetom i HRVI iz Domovinskog rata

Moguće aktivnosti:

* radne terapije, rekreativne radionice, izložbe i aukcije, sportske i druge aktivnosti usmjerene na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a u funkciji psihosocijalne rehabilitacije,
* edukativna predavanja i skupovi kojima je cilj razmjena iskustava i pružanje novih informacija o zdravstvenoj rehabilitaciji i medicinskoj skrbi o HRVI iz Domovinskog rata visokog stupnja tjelesnog oštećenja,
* Održavanje okruglih stolova i edukativnih tribina za pružanje potpunije informacije o mogućnostima i korištenju raspoloživih društvenih resursa koji će pridonijeti uključivanju HRVI iz Domovinskog rata u društvene tijekove.

U sklopu ovog programskog područja, projekt mogu prijaviti:

* udruge čije je primarno djelovanje usmjereno na područje zaštite interesa i skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata koje su registrirane u Republici Hrvatskoj.

Prijave na ovaj Natječaj podnose se do 2. svibnja 2012. godine.

 

Skip to content