Novosti

Natječaji

Javni poziv – SMEPASS II

SMEPASS II projekt je Europske unije čija će provedba trajati 2 godine, a čiji je cilj jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) u Republici Hrvatskoj. SMEPASS II pružit će savjetodavne usluge 150-ak tvrtki iz sektora MSPa kako bi očuvali domaća tržišta i potražili nova.

U tijeku je PRVI KRUG odabira ca. 50-ak poduzeća koje će dobiti tehničku pomoć, a isti traje do 15. prosinca.

Sva mala i srednja poduzeća imat će priliku prijaviti se za besplatne savjetodavne usluge u:

* upravljanju kvalitetom
* razvoju marketinga i novih proizvoda
* pripremi za ISO certifikaciju ili dobivanje nekog drugog certifikata
* usklađivanju poslovanja sa zahtjevima osiguranja kvalitete u svrhu izvoza
* dobivanju boljeg uvida u vlastitu tržišnu poziciju u odnosu na konkurenciju
* poboljšanju prodaje i pronalaženju novih tržišta te izradi plana za poboljšanje prodaje
* povezivanju s potencijalnim poslovnim partnerima
* korištenju novih poslovnih kanala (e-trgovina)
* poboljšanju prisutnosti na tržištu (internetska stranica, promotivni materijali)
* savjetovanju o upravljanju proizvodnjom
* izradi dizajna.

Prijave se vrše putem on-line obrasca na stranici SMEPASS II. Da biste popunili obrazac trebate se registrirati, te u prijavi odgovoriti na niz pitanja o kontroli kvalitete u Vašem poduzeću, veličini i profitabilnosti poduzeća, vlasništvu, dugovanju i likvidnosti, o prijašnjoj podršci kroz projekte, o iskustvima s konzultantima, financijskoj pomoći, proizvodima i uslugama, prodaji i marketingu, financijama, sustavu upravljanja kvalitetom, organizaciji i upravljanju, o Vašoj poslovnoj strategiji do 2020., te razlozima za prijavu na SMEPASS II.

Prijavni obrazac možete pronaći OVDJE.

Odabir tvrtki temeljit će se na objektivnim kriterijima i bit će proveden na transparentan način. Dva dodatna odvojena poziva za iskaz interesa poduzetnika planiraju se još za lipanj i prosinac 2014. godine.

Stručnjaci projekta SMEPASS II dolaze k vama i pružaju usluge u vašim poslovnim prostorima. Pružat će direktnu pomoć u marketinškim uslugama kao i u uslugama upravljanja kvalitetom. U okviru projekta SMEPASS II pružat će se i usluge određenom broju MSP-a u pripremi projektne dokumentacije ili prijava za sufinanciranje iz Strukturnih fondova.

Prije svakog kruga javnog poziva za prijavu besplatnih savjetodavnih usluga, u suradnji s HGK organizirat će se seminari u svim gospodarskim centrima diljem Republike Hrvatske. Na seminarima će se dobiti sve potrebne informacije o uslugama i metodologiji koja će se koristiti.

Prijave su moguće do 15. prosinca 2013.

Skip to content