Novosti

Natječaji

Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga – ERDF

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha potencijalnih infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2014-2020.

Prijaviti se mogu projektni prijedlozi iz područja čiji je cilj:

* ZNANSTVENA INFRASTRUKTURA – osiguravanje uvjeta za znanstvenike i poduzetnike za stvaranje i / ili testiranje novih ideja te poticanje suradnje između istraživačkih jedinica i gospodarstva/industrije.
* OBRAZOVNA INFRASTRUKTURA – osiguravanje bolje kvalitete i dostupnosti usluga obrazovnih ustanova kako bi se bolje integrirali u Europi, odnosno postali prepoznatljivi istraživački i obrazovni centri

Prihvatljive aktivnosti:
* Izvođenje radova i nadzor radova – Izgradnja nove istraživačke infrastrukture (novi istraživački centri, laboratoriji – u sklopu postojećih javnih istraživačkih organizacija koje povećava njihova područja djelovanja ili otvara nove smjerove istraživanja,
* Rekonstrukcija i adaptacija postojeće istraživačke infrastrukture (modernizacija)
* Nabava opreme (+ adaptacija prostora ukoliko je potrebno za postavljanje sofisticirane opreme,
* Edukacija kroz tehničku pomoć kako bi se povećalo učinkovito korištenje novih objekata / infrastrukture i kako bi se osigurala dugoročna održivost.

Poziv za prijavu projektnih prijedloga je stalno otvoren no imat će 2 roka svake godine kada će se vrednovati pristigli prijedlozi te će se ažurirati indikativna lista projekata (projektni prijedlozi pristigli do 30. lipnja te 31. prosinca).

Skip to content