Novosti

Novosti

Ministar Maras posjetio Razvojnu agenciju grada Slavonskog Broda

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras posjetio je danas Razvojnu agenciju Grada Slavonskoga Broda kojoj je Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo bespovratna sredstva iz Poduzetničkog impulsa. Od 28 projekata koji su dobili potpore, 3 su iz Brodsko-posavske županije, a to je čak i više od prosjeka.

– Svrha mog današnjeg dolaska je posjet nekoliko tvrtki u Brodsko-posavskoj županiji, prvenstveno u Lužanima i Novoj Gradiški koje su dobile sredstva iz fondova EU. Tvrtka iz Lužana svoju je investiciju odradila, a gradiška tvrtka će tek krenuti. Riječ je o tek provedenim natječajima gdje mali poduzetnici dobivaju nepovratna sredstva, pa ćemo provjeriti kako se sredstva troše. Posjet sam iskoristio i za dolazak u Brod kako bih posjetio i Razvojnu agenciju koja je dobila 125 tisuća kuna za unapređenje svoga rada i kako bi bili dostupni poduzetnicima. Mogu zaključiti i za Lužane i Novu Gradišku da je perspektiva tu, što se tiče otvaranja novih tvornica i postrojenja dobra. Gradiška je uspjela konkurirati i za veća postrojenja. Dobro se zna da je poznati hrvatski poduzetnik odlučio baš u Novoj Gradiški otvoriti novu tvornicu i zaposliti 200 ljudi, što govori o konkurentnosti ovog područja.

Iako ovaj kraj još nije u potpunosti gospodarski prodisao, treba uložiti dodatne napore da se ljudi zaposle i da sutra bude jači. Tvornica Ergoklamerica iz Lužana koja je dobila 170 tisuća eura poticaja, a to je dokaz da su konkurentni, da imaju tržište, da su dobro napravili projekt i da se novac može dobiti.

Tu treba imati i pomoć institucija poput razvojne agencije koja će informirati i pomoći poduzetnicima koje već sada rade jako dobar posao.

ebrod.net

Skip to content