Novosti

Natječaji

Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava -Osijek otvorio je natječaj zaNagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” za 2012. godinu.

Nagrada i priznanja se dodjeljuju za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Nagradom i priznanjima “Krunoslav Sukić” želi se pridonijeti vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki te građanskih inicijativa u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja.

Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukićse dodjeljuje osobama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj.

Nagradu čine plaketa-zahvalnica i novčani iznos od 5.000 HRK.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” dodjeljuje se osobama za njihov rad u lokalnoj zajednici u Republici Hrvatskoj.

Priznanje za nenasilnu akciju godine u Republici Hrvatskoj dodjeljuje se osobama / organizacijama / inicijativama.

Priznanje “Krunoslav Sukić” za knjigu dodjeljuje se autoru/ici/ima knjige objavljene u HR tijekom 2011/2012.za njezin doprinos stvaranju ozračja boljeg razumijevanja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društva.

Nominacije se primaju do 15. studenoga 2012.g.

Dobitnici Nagrade i priznanja će biti proglašeni na svečanosti u Osijeku, 10. prosinca 2012., na Međunarodni dan ljudskih prava.

Kontakt osoba : Katarina Kruhonja – mob: 092/135-00-08

 

Skip to content