Novosti

Novosti

Najava Info dana za CIP program Eko – inovacija

Prošle godine u travnju objavljen je prvi natječaj za eko-inovacije iz CIP (Competitiveness and Innovation) programa  koji je izazvao poprilično zanimanje hrvatskih tvrtki. Međutim, obzirom da se radilo o prvom natječaju i nije bilo primjera financiranih projekata, bilo je teško procijeniti kakvi ce se projekti financirati i što se sve može smatrati eko-inovacijom. Stoga hrvatske tvrtke, unatoč interesu, nisu ostvarile osobit uspjeh u prijavama na natječaj. Kako se to ne bi dogodilo i ove godine, Hrvatska gospodarska komora je odlučili organizirati info dan s govornicima iz Bruxellesa, odnosno u suradnji s Izvršnom agencijom za konkurentnost i inovacije (EACI), Delegacijom Regije Valencija u Bruxellesu, te tvrtkom Europe for Business.

Info dan će se održati 29. svibnja 2009. u Zagrebu, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore (Rooseveltov trg 2) s početkom u 9.00 sati. Događaj sufinancira Europska unija u okviru projekta Enterprise Europe Network, a održava se u okviru Prvog europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva – European SME Week.

Cilj Info dana je:

. dati informacije o natjecaju za Eko-inovacije (natjecaj objavljen 20. travnja 2009.) objasniti mogucnosti financiranja projekata iz programa CIP Eko-inovacije (prioriteti su ekoinovativni projekti u 4 prioritetna podrucja (recikliranje, graditeljstvo, industrija hrane i pića, “pametna” nabava);
. prenošenje iskustva u predlaganju projekata iz programa CIP Eko-inovacije
. davanje savjeta za uspješno sudjelovanje u projektima predmetnog natjecaja;
. pronalaženje partnera za zajedničke projekte (projektni caffe)

U sklopu ovog Info dana od 13.00 do 15.20 održat ce se Projektni caffe.

Projektni caffe je neslužbeni dogadaj koji se održava kako bi se raspravljalo o projektnim idejama; mjesto koje pruža priliku svima onima koji izrađuju razvojne planove i projekte kao i stručnjacima iz prioritetnih područja Eko-inovacija da se mrežno povezuju na međunarodnoj, nacionalnoj i regionalnoj razini. Caffe će se održati u suradnji s predstvanicima Delegacije regije Valencija u Bruxellesu te iskusnom konzultantskom kućom Europe for Business.

Cilj Caffea je identifikacija i stimulacija kreativnih ideja, identifikacija potencijalnih suradnika i partnera, projektanata i konzultanata. Svaka projektna ideja može se unaprijed priopćiti organizatorima kako bi se mogla izložiti tijekom Caffea.

Sve dodatne informacije bit su dostupne na web stranici Europske poduzetnicke mreže Hrvatske- Enterprise Europe Network www.een.hr

Više informacije o programu Eko inovacija dostupno je na :
http://ec.europa.eu/environment/etap/ecoinnovation/index_en.htm
http://ec.europa.eu/environment/etap/eco…..9/call09_text_en.pdf

Program             Prijavnica

Skip to content