Novosti

Natječaji

Natječaj za nagradu Novinar Sredozemlja 2011

Zaklada “Anna Lindh” raspisala je peti po redu natječaj za nagradu Novinar Sredozemlja 2011. Prijave se primaju do 15. srpnja 2011., a prijaviti se mogu novinari iz 43 zemlje članice Unije za Mediteran, među kojima je i Hrvatska. Nagrada Novinar Sredozemlja je vodeća regionalna nagrada za novinarsko izvješćivanje koje pridonosi boljem razumijevanju raznolikosti kultura Euro-Mediteranske regije te predstavlja priznanje za pozitivnu ulogu koju su novinari odigrali u izvještavanju o kulturnim temama u regiji.
Radovi se moraju baviti međukulturalnim temama između i unutar društava Euro-mediteranske regije, počevši od manjina, migracija, integracija i identiteta, pa do religija i kulturnih tradicija.

Radovi mogu biti objavljeni u tiskanim i online medijima, producirani u radijskim i televizijskim emisijama u vremenu od 1. srpnja 2010. do 15. srpnja 2011. godine. Nadalje, uzimajući u obzir dramatične promjene koje se događaju u zemljama južnog Sredozemlja, posebna nagrada biti će posvećena radovima na temu “Društvene promjene, građanstvo i sudjelovanje”.

Ugledno međunarodno prosudbeno povjerenstvo odabrat će uži krug finalista koji će sudjelovati na svečanosti dodjele nagrada u Monaku, tijekom koje će biti objavljena imena pet pobjednika na svečanosti kojoj će nazočiti i princ Albert II od Monaka. Pobjednici će dobiti nagradu u novcu i bit će tijekom cijele godine uključivani u događanja koja će u regiji organizirati Zaklada Anna Lindh. Partneri Zaklade Anna Lindh također će dati priliku pobjednicima da predstave svoj rad na međunarodnim skupovima, konferencijama i sličnim događanjima koji će biti organizirani u regiji.

Za dodatne informacije i prijavu posjetite stranicu: www.journalistaward.org.

 

Skip to content