Novosti

Natječaji

Obavijest srednjim školama za sudjelovanje na natjecanju

Europsko društvo za humanu genetiku (ESHG) svake godine organizira natjecanje za učenike srednjih škola iz područja biologije i kemije, s ciljem promicanja znanja i poticanja aktivnosti u području genetike. Natjecanje je namijenjeno učenicima srednjih škola koji bi svoje znanje i razumijevanje genetike trebali izraziti u obliku eseja na engleskom jeziku na sljedeću temu:

“Complex traits, such as blood pressure, height, cardiovascular disease, or autism, are the combined result of multiple genes and the environment. For one complex human trait of your choosing, identify and explain the contributions of at least one genetic factor and one environmental factor. How does this interplay lead to a phenotype? Keep in mind that the environment may include nutrition, psychological elements, and other non-genetic factors.”

Krajnji rok za prijavu eseja je 15. ožujka 2014. g. a najbolji radovi bit će objavljeni 25. travnja 2014. g. na službenim mrežnim stranicama Europskoga društva za humanu genetiku (ESHG) te će biti predstavljeni i na Europskom kongresu humane genetike u Milanu.

Detaljne informacije o uvjetima natjecanja i o načinu prijave na isto, dostupne su na poveznici, a za više informacija možete se izravno obratiti dr. med. Ljubici Boban, tajnici Hrvatskog društva za humanu genetiku Hrvatskog liječničkog zbora na broj telefona: 01/4600-103 ili putem elektroničke pošte ljubica.odak7@gmail.com.

Skip to content