Novosti

Natječaji

Objavljen FP7 pilot natječaj ERA Chairs

U okviru FP7 programa, potprogram Kapaciteti, područje Istraživački potencijal, objavljen je pilot natječaj “ERA Chairs”. Indikativni proračun natječaja iznosi 12 milijuna eura, odnosno najviše 2,4 milijuna eura po projektu za razdoblje od najviše 60 mjeseci. Natječaj će biti otvoren do 30. svibnja 2013. godine, a prijaviti se mogu sveučilišta i ostale istraživačke ustanove smještene u konvergentnim ili najudaljenijim regijama EU (sve hrvatske regije imaju pravo sudjelovanja).

U okviru ovog natječaja odabrane istraživačke ustanove s trenutačno slabim sudjelovanjem u FP7, ali s dokazanim potencijalom i konkretnim planom za istraživačku izvrsnost, bit će pozvane imenovati izvanrednog lidera u istraživanju tzv. „ERA Chair“ i njegov/njezin istraživački tim što će tim ustanovama omogućiti dostizanje, u određenom području, razine izvrsnosti koja je potrebna za uspješno natjecanje na međunarodnoj razini. Za ovaj pilot natječaj nema unaprijed utvrđenih tematskih prioriteta (sva FP7 tematska područja su obuhvaćena).

Cijeli tekst natječaja dostupan je na stranicama.

Za sve informacije vezane za ovaj natječaj možete se obratiti nacionalnoj osobi za kontakt za FP7 područje Istraživački potencijal gđi Mirjani Vuk na tel. 01/5494 726 ili e-mail: mirjana.vuk@hit.hr.

Rok: 30. svibnja 2013.

Zaklada Anna Lindh

Skip to content