Novosti

Novosti

Objavljen vodič programa Erasmus+ za financiranje u 2014.

Organizacije koje se žele natjecati za financiranje u 2014. iz programa Erasmus+, novog programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, od danas mogu početi pripremati prijave za dodjelu bespovratnih sredstava. Novi vodič programa Erasmus+, u kojemu se navode detaljne informacije o načinu prijave, dostupan je ovdje. U programu mogu sudjelovati organizacije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Za financiranje se mogu prijaviti putem interneta od kraja siječnja. Pojedinci se ne mogu izravno prijaviti za dodjelu bespovratnih sredstava, već bi se umjesto toga trebali obratiti svojem sveučilištu, fakultetu ili organizaciji, koji podnose prijavu.
Ukupno je u 2014. iz programa Erasmus+ na raspolaganju 1,8 milijardi EUR financijskih sredstava za:

·   promicanje mogućnosti za mobilnost studenata, pripravnika, nastavnika i ostalih obrazovnih djelatnika, mladih ljudi koji sudjeluju u razmjenama mladih, voditelja mladih i volontera. Rok za prijavu za projekte obrazovne mobilnosti jest 17. ožujka 2014.

·   uspostavljanje ili unaprjeđenje partnerstava između obrazovnih institucija i organizacija, institucija i organizacija posvećenih osposobljavanju i mladima te svijeta rada. Rok za prijavu jest travanj 2014.

·   podupiranje dijaloga i prikupljanje podataka potrebnih za provedbu reforme sustavâ obrazovanja, osposobljavanja i mladih.

Konzorciji, organizacije i skupine  mogu podnijeti jedinstvenu prijavu u ime niza organizacija.

Erasmus+ tjedan

Agencija za mobilnost i programe Europske unije će u Zagrebu u siječnju organizirati promotivne događaje u obliku Erasmus+ tjedna od 20. do 24. siječnja 2014. godine. U okviru pet radionica za pet sektora odnosno područja programa sudionici će biti informirani o natječajnim uvjetima i upućeni u prijavne procedure. Zainteresirani korisnici koji se ne mogu priključiti zagrebačkim događanjima o natječaju se mogu informirati putem pet webinara koji će sadržaj radionica učiniti dostupnim svima zainteresiranima u Hrvatskoj.

Raspored radionica:

* Strukovno obrazovanje i osposobljavanje (Leonardo da Vinci) – 20. siječnja 2014. godine
* Mladi (Youth in action) – 21. siječnja 2014. godine
* Opće obrazovanje odraslih (Grundtvig) – 22. siječnja 2014. godine
* Odgoj i opće školsko obrazovanje (Comenius) – 23. siječnja 2014. godine
* Visoko obrazovanje (Erasmus) – 24. siječnja 2014. godine

Dodatne informacije i prijavnice za radionice bit će dostupne na mrežnim stranicama Agencije www.mobilnost.hr od 18. prosinca 2013.

Opširnije

Skip to content