Novosti

Novosti

Odobreno sufinanciranje projekta – EMPLOYability despite disability

U sklopu IPA-e programa ”Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada” Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda je u partnerstvu s Udrugom distrofičara osmislila projektnu ideju te je u potpunosti pripremila projektnu prijavu kojoj je odobreno je odobreno sufinanciranje od strane EU.

Nositelj projekta “EMPLOYability despite disability” (“Zapošljivost unatoč invaliditetu”) je Udruga distrofičara, invalida cerebralne i djece paralize i ostalih tjelesnih invalida Slavonski Brod. Uz Razvojnu agenciju funkciju partnera u projektu preuzeo je i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Slavonski Brod. Inicijalni iznos projekta iznosi 110.008,04 EUR. Rok provedbe je 12 mjeseci.

Glavni cilj ovog projekta je ostvarenje prava osoba s invaliditetom na punopravnu integraciju u društvu a kroz unapređenje njihove zapošljivosti i poticanje njihovog pristupanja tržištu rada. Realizaciji glavnog cilja projekt želi doprinijeti kroz osvješćivanje javnosti o pravima i problemima osoba s invaliditetom te osvješćivanjem potencijalnih poslodavaca, kroz poticanje suradnje između udruga, zavoda za zapošljavanje i poslodavaca te kroz prilagodbu znanja i vještina osoba s invaliditetom na potrebe tržišta rada.

Neke od aktivnosti ovoga projekta su javna medijska kampanja o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom, organizacija foruma i okruglih stolova na kojima bi sudjelovali poslodavci i osobe sa invaliditetom, uspostava info-centra za osobe sa invaliditetom te treninzi, edukacije, tečajevi i radionice za osobe sa invaliditetom.

Priprema ovoga projekta je trajala nešto više od mjesec dana i kroz ovakvu pomoć invalidnim osoba i udrugama invalida, Razvojna agencija je pokazala susretljivost i socijalnu osjetljivost prema udrugama koje same, bez stručne pomoći, ne bi mogle prijaviti ovako zahtjevan projekt.

Stranica projekta

 

Skip to content