Novosti

Novosti

Održan LIFE INFO dan

U Zagrebu, 21. ožujka 2017. održan je LIFE INFO dan na kojem su predstavljene informacije o Programu LIFE i mogućnosti sufinanciranja projekata. LIFE program već 25 godina daje podršku različitim sektorima kroz sufinanciranje više od  4300 projekata s preko 3 milijarde eura. Cilj LIFE projekata je osigurati razvoj i provedbu inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama.

Na INFO danu predstavljene su informacije o tipovima projekata koji se sufinanciraju kroz LIFE, tematskim prioritetima, stopi sufinanciranja, na koji način i tko podnosi projektni prijedlog.

LIFE INFO dan održan je s ciljem informiranja novih potencijalnih prijavitelja koji do sada nisu uopće ili su vrlo malo upoznati s LIFE programom.

Kako bi sudionici dobili jasniju sliku o LIFE projektima, na INFO danu predstavljeno je i 7 uspješnih projekata koji se provode u Hrvatskoj. Sudionici su imali priliku čuti korisne informacije i iskustva od strane provoditelja projekata, a ovo je ujedno bila i izvrsna prilika da se projekti predstave široj publici i prezentiraju svoje ciljeve i aktivnosti. Predstavljeni su projekti: LIFE Clim’Foot, LIFE.SU.SA.FRUIT, LIFE Old-Drava, LIFE ECOMETHYLAL, DRAVA LIFE, LIFE DINALP BEAR, LIFE EUROTURTLES.

Po prvi puta na nekom od LIFE događanja u Hrvatskoj, organiziran je i dolazak predstavnice Europske investicijske banke, gđe. Jane Feehan, koja je održala prezentaciju o mogućnosti tehničke pomoći te kreditiranja projekata putem NCFF financijskog instrumenta. Linija za financiranje prirodnog kapitala/Natural Capital Financing Facility (NCFF) financijski je instrument koji omogućuje financiranje u obliku kredita ili vlasničkih ulaganja za projekte (vrijednosti 5-15 milijuna eura) kojima se ostvaruju prihodi ili uštede troškova, a koji promiču očuvanje prirodnog kapitala, uključujući projekte prilagodbe klimatskim promjenama.

Novost ovogodišnjeg INFO dana bio je i prijenos uživo kako bi što veći broj zainteresiranih korisnika imao priliku dobiti potrebne informacije. Snimka prijenosa uživo dostupna je na www.lifeprogramhrvatska i na YouTube kanalu:

https://www.youtube.com/watch?v=g8MovyG8Jxk&feature=youtu.be .

S ciljem što većeg broja uspješnih prijava na LIFE program, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će kroz travanj, svibanj i lipanj održavati niz LIFE radionica diljem Hrvatske, a informacije o točnim terminima biti će dostupne na www.lifeprogramhrvatska.hr

Prezentacije s INFO dana možete preuzeti ovdje.

lifeprogramhrvatska.hr

Skip to content