Novosti

Novosti

Okrugli stol ‘Hrvatska kao pružateljica međunarodne razvojne pomoći

Hrvatski sabor je krajem 2008. g. usvojio Zakon o razvojnoj suradnji i humanitarnoj pomoći u inozemstvu kao i Strategiju razvojne suradnje Republike Hrvatske za razdoblje od 2009. do 2014. g. Budući da su organizacije civilnog društva prepoznate kao jedan od ključnih subjekata u pružanju razvojne i humanitarne pomoći širom svijeta, ali i s bogatim iskustvom u Hrvatskoj, izuzetno je važno da u proces izrade zakonodavstva, institucionalnog okvira i provedbenih programa budu uključeni svi dionici.

Okrugli stol pod nazivom ‘Hrvatska kao pružateljica međunarodne razvojne pomoći – uloga organizacija civilnog društva’ organiziraju Ured za udruge, Savjet za razvoj civilnog društva i Centar za mirovne studije, a svrha događaje je potaknuti raspravu o ulozi i doprinosu OCD na temelju dosadašnjih kako domaćih tako inozemnih iskustava pružanja razvojne i humanitarne pomoći s ciljem ustrojavanja kvalitetne i sveobuhvatne politike međunarodne razvojne pomoći RH.

Okrugli stol će se održati 23. ožujka 2009. u MVPEI, Petretićev trg 2, Zagreb.

Na okruglom stolu će se okupiti predstavnici organizacija civilnog društva, tijela državne uprave te akademske zajednice.

Program  prijavni obrazac.

Sajam poslova – program

20.ožujka 2009.godine u Koncertno kazališnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Slavonski Brod organizira Sajam poslova.
Sajam poslova je događaj koji omogućuje izravnu komunikaciju između poslodavaca, osoba koje traže posao, učenika i studenata.

Poslodavci imaju priliku informirati nezaposlene, učenike i studente o radu i ciljevima svoga poduzeća kao i o mogućnostima zapošljavanja u poduzeću.

Nezaposleni, učenici i studenti ostavljajući svoje životopise pružaju poduzećima velik izvor raznolikog i kvalitetnog kadra.
Ciljevi Sajma poslova:

  • Omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada
  • Poboljšati dostupnost i razmjenu informacija o tržištu rada
  • Poboljšati dostupnost informacija o mogućnostima obrazovanja odraslih na području Brodsko-posavske županije

SAJAM POSLOVA – PROGRAM

10,00 – 10,45
Svečano otvaranje
(velika dvorana)
10,00 – 17,00
Izložbeni pultovi poslodavaca i obrazovnih institucija
(predvorje)
11,00 – 17,00
Multimedijske prezentacije poslodavaca
(predvorje)
11,00 – 17,00
Računalni program “Moj izbor”
(pult HZZ-a)
11,00 – 17,00
Stručna pomoć pri pisanju zamolbi
i životopisa
(pult HZZ-a)
15,00 – 17 ,00
“Samoprocjena poduzetničkih potencijala”
Radionica za vježbeničke tvrtke
(Gradska knjižnica)
Skip to content