Novosti

Natječaji

Otvoren natječaj za nagradu Europske unije za inovatorice

Europska komisija otvorila je natječaj za nagradu Europske unije za inovatorice 2017. Nagradom se odaje priznanje četirima poduzetnicama koje su uspješno uvele inovacije na tržište.

Carlos Moedas, povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije, izjavio je: „Nagradom Europske unije za inovatorice u središte pozornosti stavljaju se tek neke od iznimnih žena koje pridonose europskom gospodarstvu znanja. Dosadašnje dobitnice ostvarile su važna postignuća u područjima od imunologije do telekomunikacija i razvoja softvera. Nadamo se da će ove nagrade dobitnicama olakšati daljnji napredak u inovacijama te potaknuti i druge da krenu stopama tih izvanrednih poduzetnica.“

Ovogodišnje izdanje natječaja otvoreno je ženama svih nacionalnosti koje žive u nekoj državi članici EU-a, uključujući zemlje pridružene programu Obzor 2020., a koje su osnivačice ili suosnivačice poduzeća s prometom od najmanje 100.000 eura.

Kako bi se skrenula pozornost na novu generaciju, u ovogodišnjem izdanju najboljoj poduzetnici mlađoj od 35 godina dodijelit će se i nagrada „Inovatorica u usponu“ u vrijednosti od 20.000 eura.

Dobitnica prve nagrade u glavnoj konkurenciji osvojit će 100.000 eura, druge 50.000 eura, a treće 30.000 eura.

Dodatne informacije o nagradi i videozapis povjerenika dostupni su na internetu. Prijave se primaju putem web-mjesta natječaja do 3. studenoga 2016. godine.

mint.hr

Skip to content