Novosti

Natječaji

P2P – Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u studijskim posjetama

U sklopu programa People2People (P2P) otvoren je poziv za iskaz interesa za sudjelovanje predstavnika i predstavnica organizacija civilnoga društva u sljedećim studijskim posjetama:

* Pravda i pomirenje  (28. veljače – 2. ožujka) – Ima cilj okupiti predstavnike i predstavnice organizacija koje se bave ljudskim pravima, nenasilnim rješavanjima sukoba, tranzicijskom pravdom. Posjet će vjerojatno uključivati i posjet Međunarodnom sudu u Haagu.

* Aktivno građanstvo – doprinos organizacija mladih (5. – 8. ožujka) – Cilj ovog studijskog putovanja je okupiti predstavnike i predstavnice organizacija mladih koji su aktivni u društvenom i političkom životu. Neke od tema posjete bit će: volonterstvo i aktivno građanstvo, uključivanje mladih s invaliditetom, siromaštvo među mladima, uključivanje mladih u tržište rada.

* Žene u poljoprivredi (6. – 9. ožujka) – Studijsko putovanje će pružiti priliku da se razgovara o ženama koje žive/rade u ruralnim područjima, njihovom pristupu obrazovanju i poslu, obiteljskom životu, izgradnji kapaciteta udruga u ruralnim područjima, umrežavanjima, alternativnim metodama zapošljavanja kao npr. eko/bio poljoprivreda, agroturizam itd.

Sva studijska putovanja uključit će i primjere aktivnosti na nacionalnoj i regionalnoj razini, te će se sudionicima i sudionicama otvoriti mogućnost razmjene iskustava i umrežavanja međusobno, kao i sa organizacijama civilnog društva koje djeluju na europskoj razini.

 

Skip to content