Novosti

Novosti

Posjet belgijskog izaslanstva

Obrtnička komora Brodsko posavske županije kao prva obrtnička komora u Hrvatskoj započela je prvu fazu EU projekta Cjeloživotno obrazovanje obrtnika, i to u suradnji s belgijskim partnerom UNIZO iz Antwerpena.

Tim su povodom su Grad Slavonski Brod posjetili gosti iz Belgije na čelu s direktorom regionalne komore Antwerpwna Peterom Aertsom i voditeljem projekta Lisanderom Werbrukom, a s njima je bio i voditelj Ureda Hrvatske obrtničke komore u Bruxellesu Natko Vlahović. Predstavljajući projekt koji financira flamanska vlada Werbruk je istaknuo kako je to projekt koji se bavi cjeloživotnim obrazovanjem obrtnika, a vrijedan je 122 tisuća eura.

Belgijsko izaslanstvo iz pokrajine Flandrije pozdravio je u ime Grada zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović, a razgovorima su nazočili i zamjenica Ilijana Vrbat Pejić, direktor Razvojne agencije Slavonskog Broda Vjeran Milković i direktor Poduzetničkog inkubatora “Brodin” Dražen Filošević. Grad Slavonski Brod podupire povezivanje županijske i flandrijske  obrtničke komore i razmjenu iskustava oko cjeloživotnog obrazovanja obrtnika i poduzetnika koja bi se kroz najavljene izravne kontakte  mogla proširiti i na suradnju gradova i regija iz dviju država.

 

Skip to content