Novosti

Novosti

Potpisan sporazum o partnerstvu za zamozapošljavanje u BPŽ

Na 8. sjednici Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije, 11. prosinca 2012. godine potpisan je Sporazum o partnerstvu za samozapošljavanje. Potpisnici ovog Sporazuma jesu članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije, koji su relevantni dionici na tržištu rada na županijskoj razini.

Sporazumom o partnerstvu za samozapošljavanje definirana su područja podrške u samozapošljavanju koju pružaju pojedini partneri, kako bi se osobama koje se žele samozaposliti pružila maksimalna podrška u njihovom poduzetničkom pothvatu.

Od strane svih sudionika prihvaćena je inicijativa za formiranje Partnerstva za samozapošljavanje u obliku partnerskog sporazuma s opisom aktivnosti koje će pružati pojedini partneri, te inicijativa da se isto razvija u okviru Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Sporazum su uz Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali i predstavnici Brodsko-posavske županije, Razvojna agencija grada Slavonskog Broda, CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Slavonski Brod, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. i .

Sporazumom su definirane aktivnosti koje će u postupku samozapošljavanja pružati pojedini partneri. Sastavni dio Sporazuma čini popis aktivnosti kao i zadužene osobe i vrijeme pružanja usluga osobama koje će se samozaposliti.

Sporazum je temelj za stvaranje partnerstva, kako bi seotvorila mogućnost financiranja programa samozapošljavanja na lokalnoj razini i iz sredstava EU, te time pridonijelo boljem funkcioniranju Lokalnog partnerstava za zapošljavanje.

Zaključak svih dionika je da međusobna suradnja treba biti operativna na način da svi partneri u postupku samozapošljavanja pružaju adekvatnu podršku nezaposlenim osobama tijekom čitavog procesa.

 

Skip to content