Novosti

Novosti

Potpisani sporazumi za dodjelu tehničke pomoći

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisana su trideset i dva Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći u pripremi za projekte javne poslovne, turističke i kulturne infrastrukture u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna. Sporazume su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i korisnici tehničke pomoći.

Riječ je, naime, o potporama u sklopu programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU u kojemu su odabrana 32 spremna projekta javne, poslovne, turističke i kulturne infrastrukture s ukupnim investicijskim potencijalom od oko 500 milijuna eura ili 3,5 milijardi kuna.

Svaki od odobrenih projekata ima veću vrijednost od milijun eura od kojih su najviše, njih čak 20, iz područja turizma povezanih sa sportom, obrazovanjem i zdravstvom, te za koje se smatra da će podići konkurentnost hrvatskog turizma i društva u cjelini. Republici Hrvatskoj će u idućoj godini potpora biti i viša jer će u drugoj polovici 2013. na raspolaganju biti 450 umjesto sadašnjih 140 mil. eura, a u punoj godini članstva 1,1 milijardu.

Sa područja Brodsko-posavske županije će tehničku pomoć zaprimiti dva projekta od kojih je jedan ”Centar izvrsnosti za obnovljive izvore energije – specijalizacija za bio masu” gdje je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda partner na projektu.

 

Skip to content