Novosti

Natječaji

Poziv na radionicu dokumentarnog filma – Crossovers 2011

Festival dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca i Festival evropskog filma Palić 2011 pozivaju filmske autore sa dosadašnjim iskustvom rada na filmu (digitalnim ili drugim tehnikama) na sudjelovanje u radionici dokumentarnog glazbenog filma CROSSOVERS.

Za prijavu na radionicu je potrebno slijedeće:
– starost do 30 godina
– znanje engleskog jezika
– priložiti CV i dosadašnje radove u DVD formatu
– potvrda prebivališta na teritoriju Hrvatske (prednost imaju prijavljeni s područja Slavonije)

Radionicu će voditi redatelji Uli M.Schueppel I David Kleijwegt.

Radionica CROSSOVERS će se održati u razdoblju od 16 – 22. srpnja 2011. godine, tijekom trajanja 18. Festivala evropskog filma Palić.

Kroz teorijski i praktični rad polaznici će imati priliku da razmijene iskustva sa predavačima radeći na zajedničkom dokumentarnom projektu koji će pratiti pet koncerata suvremenih, inventivnih grupa iz Europe i Regije u okviru festivalskog programa Mladi autori Evrope.

Rezultat zajedničkog rada, u formi filmskog omnibusa, bit će premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2012. godine u Vinkovcima, a nakon čega će biti predstavljen po Hrvatskoj, Srbiji i ostalim zemljama.

Organizatori radionice snose troškove boravka i prehrane na Paliću tijekom održavanja radionice.

Od ukupnog broja prijavljenih polaznika posebna komisija će odabrati 5 sudionika i objaviti njihova imena 20. lipnja 2011. godine. Pored sudionika iz Hrvatske na radionici CROSSOVERS će sudjelovati i 5 sudionika iz Srbije

Prijave (kratak životopis i radovi) je potrebno  poslati do 10. lipnja 2011. godine na adresu:
Udruga ljubitelja filma “RARE”
A.Mihanovića 6
32100 Vinkovci

Ili elektronski – na adresu:
radionica.crossovers@gmail.com

Radionica CROSSOVERS je dio istoimenog projekta, koji se financira iz fonda pretpristupne pomoći EU – IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Projekt su inicirali Udruga ljubitelja filma “RARE” Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 mjeseci i ima za cilj potaknuti prekograničnu kulturnu suradnju i razviti suradnju mladih umjetnika na području filma i glazbe.

 

Skip to content