Novosti

Novosti

Predstavljeni EU natječaji za poduzetnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji s projektom „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II“ u razdoblju od 12. do 21. siječnja, u šest hrvatskih gradova, predstavilo je natječaje za sredstva iz EU fondova za poduzetnike u 2015. godini te e-alate za savjetovanje s poduzetnicima.
 „Hrvatskim poduzetnicima u 2015. godini dostupno je ukupno 730 milijuna eura od čega već u prvoj polovici godine 500 milijuna eura. Sredstva su dostupna za izgradnju i opremanje novih proizvodnih kapaciteta, savjetovanje, sudjelovanje na sajmovima i usavršavanje. Prvi natječaji se očekuju do kraja veljače i bit će otvoreni do iskorištenosti sredstava“ – izjavila je Dijana Bezjak,  pomoćnica ministra poduzetništva i obrta.
Predstavljanje je održano u sklopu regionalne informativne kampanje projekta „BIZimpact II“ u Čakovcu, Virovitici, Novoj Gradiški, Delnicama, Gospiću i Makarskoj. Pobudilo je veliki interes poduzetnika tako da je u sklopu kampanje sudjelovalo preko 300 poduzetnika. Osim poduzetnika i jedinice lokalne samouprave su prepoznale mogućnost financiranja svojih razvojnih projekata iz EU fondova te su najavile mobilizaciju svih raspoloživih kapaciteta da bi u tome uspjele, ali su se i stavile na raspolaganje poduzetnicima za potporu.
Stručnjaci projekta BIZimpact, Marko Šilinger i Hrvoje Renka predstavili su mini vodiče za poduzetnike te elektroničke aplikacije putem kojih poduzetnici mogu sudjelovati u procesu izrade novih ili izmjena postojećih zakona i propisa te iznositi svoje stavove kroz istraživanja. Pozvali su poduzetnike da se registriraju kako bi svojim komentarima, prijedlozima i stavovima mogli utjecati na konačni izgled propisa te stvaranje bolje poduzetničke klime.
Mini vodiči i elektroničke aplikacije su izrađene u sklopu projekta BIZimpact II. Aplikacije su dostupne putem linkahttps://esavjetovanja.minpo.hr/ECon/Dashboard, dok su mini vodiči dostupni putem web stranice projekta www.bizimpact.hr
Skip to content