Novosti

Novosti

Prva slavonskobrodska SF konvencija

Prva slavonskobrodska SF konvencija koja će se održati 2.6. u brodskoj Gimnaziji predstavila je sve goste, program i raspored. Među ostalima pozvani su Krešimir Mišak (voditelj emisije Na rubu znanosti) kao glavni gost, te brojni drugi predavači poput uvijek interesantnog Ivana Šimatovića, urednika 4dportala Ratka Martinovića, Gorana Kolarića, Petra Bašića…

Događaj će biti podijeljen u tri sektora: Predavački, multimedijski i radionice. Raspored prvog dijela je već objavljen na službenim stranicama konvencije:

11:30>> Hrvoje Gažo – Mars u SF filmovima

13:00>> Marina Gojković – Astronomija i Mars

14:00>> Ivan Lutz – Mars u SF literaturi

15:00>> Goran Kolarić – Misterije Marsa

16:00>> Ivan Šimatović – Što je snimljeno na Mjesecu?

18:00>> Krešimir Mišak – Sve piše u novinama

20:00>> Petar Bašić – Teraformiranje Marsa

21:00>> Ratko Martinović – Svjetske misterije i tajne

Više o svemu možete pročitati OVDJE.

Uz sav program ćete moći vidjeti i neke brodske inovatore, Mars Warhammer prezentaciju, štand Algoritma i predstavljanje knjige “Svjetske misterije i tajne” Ratka Martinovića. ULAZ JE SLOBODAN, a after party će se održati u caffe baru GAGA pedesetak metara od gimnazije. Kako je isti dan i Rock festival Mars Moon posjetitelji će moći uživati i u velikom glazbenom spektaklu.

Organizator je SF klub Orion koji je osnovan u Slavonskom brodu 2007. godine u sklopu Astronomskog društva Gea X i od tada se bavi raznim aktivnostima – prikazivanjem filmova i serija, organiziranjem predavanja i diskusija na temu SF književnosti i slično. Kako je bitan segment i astronomija kao i teme “na rubu znanosti” onda je automatski dodano na ovu SF konvenciju.

Skip to content