Novosti

Novosti

Škola prakticne pripreme projekata za nepovratna sredstva EU

Organizacijama iz Hrvatske se otvara puno mogucnosti dobivanja nepovratnih sredstava Europske unije. Međutim, da bi organizacija dobila nepovratna sredstva, potreban je kontinuiran postupak dobivanja tih sredstava u organizaciji, te znanje zaposlenika o tome, kako se vodi i izvodi ovakav proces. Drugim rijecima, treba se razviti apsorpcijski kapacitet organizacije.

>Škola prakticne pripreme projekata za nepovratna sredstva EU< je namijenjena organizacijama koje žele razviti svoje apsorpcijske sposobnosti te osposobiti svoje zaposlenike konkretnim praktickim znanjima za pripremu projektne dokumentacije i dobivanje nepovratnih sredstava. To je veoma uspješan projekt koji su ostvarili Apriori komunikacije u suradnji sa vodećom slovenskom konzultantskom tvrtkom na području nepovratnih sredstava, RR&CO. Knowledge Centre Ltd. U pet ciklusa, od kojih svaki traje po tri radna dana, polaznicima se pružaju ključne kompetencije za dobivanje nepovratnih sredstava EU.

Ovo je jedinstvena Škola u Europi koja kroz četiri mjeseca i 5 ciklusa omogućuje polaznicima da praktično prođu kroz cjelokupnu metodologiju obrade podataka kako bi se osposobili za pripremu projektne dokumentacije i prijavu projekata za dobivanje nepovratnih sredstava EU. Ovom se školom na praktičan način osposobljavaju kadrovi koji bi trebali podignuti svijest ostalih kako nepovratna sredstva koja su namijenjena RH ne bi ostala neiskorištena.

Treća generacija “Škole praktične pripreme projekata za nepovratna sredstva EU”, s radom je započela 01. travnja. Među polaznicima škole su i djelatnici Razvojne agencije.

 

Skip to content