Novosti

Novosti

Slavonski Brod prvi u Slavoniji uveo sustav javnih bicikala

Sustav javnih bicikala je ekološki prihvatljiv oblik javnog gradskog prijevoza koji smanjuje prometne gužve i probleme s parkiranjem te doprinosi zaštiti okoliša, a Slavonski Brod je od danas službeno prvi grad u Slavoniji koji je uveo ovakav sustav.

Uz predstavnike Gradske uprave Grada Slavonskog Broda i Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, prezentaciji javnih gradskih bicikala prisustvovali su i predstavnici PU brodsko posavske te članovi biciklističkih udruga s područja grada.

Građanima su od danas na raspolaganju tri terminala s ukupno 15 bicikala na lokacijama Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradski bazeni te Gradska tržnica na ulazu iz Ulice Andrije Štampara. Javni gradski bicikli dostupni su građanima 24 sata, 7 dana u tjednu. Godišnja članarina iznosi 79 kuna, a prvih pola sata vožnje je besplatno. Nakon toga, sat vožnje naplaćuje se po cijeni od 8 kuna, a taj iznos se umanjuje od uplaćenog iznosa za godišnju članarinu. Sve ostale informacije vezane uz registraciju i korištenje sustava javnih gradskih bicikala građani mogu pronaći ovoj poveznici.

Projekt je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 102.440,00 kn.

Skip to content