Novosti

Novosti

Sustainable Energy Finance and Investment Summit 2011

Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda, kao podupiratelj – promotor, uključuje se u organizaciju konferencije “Sustainable Energy Finance and Investment Summit 2011” koja će se održati u Cavtatu, Hotel Croatia, 19. – 22. listopada 2011. godine.

Organizatori su Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Europska udruga regionalnih energetskih agencija (FEDARENE). Medijski pokrovitelj konferencije je Poslovni dnevnik.

Konferencija bi trebala naglasiti važnost investiranja u projekte energetske učinkovitosti i važnost suradnje reginalne uprave, gradova i općina i financijskih institucija za promicanje energetske učinkovitosti. Cilj konferencije je da se prepoznaju načini i izvori financiranja projekata obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti jer u provedbi navedenih projekata dolazi do raznih poteškoća uslijed nedovoljne informiranosti ili educiranosti sudionika i zainteresiranih strana. Rezultat konferencije će biti i transfer znanja iz EU u pogledu provedbe i financiranja projekata.

U sklopu navedene konferencije predviđene su dvije posebne radionice. Prva radionica Kako pripremiti projekt da bude banci prihvatljiv sa sufinanciranje? je usredotočena na na načine financiranja projekta, a njezin organizator je Privedna banka Zagreb. Nositelj druge radionice Financiranje projekata javne uprave je Europska komisija.

Registrirajte se na www.croenergy2011.com

 

Skip to content