Novosti

Natječaji

Uključi se u EVS europski program za mlade kao EU volonter

Želite međunarodno životno i radno iskustvo? Pokušajte s EVS-om…

Želiš putovati? Želiš volontirati? Imaš 18-30 godina? Promijeni život, učini nešto! Uključi se u EVS europski program za mlade i kao EU volonter, provedi 2 – 12 mjeseci u nekoj europskoj zemlji po vlastitom izboru! Smještaj, hrana i džeparac- plaćeni!

CnC te poziva da pogledaš ponude koje smo pronašli, a za više detalja i prijavu možeš nas posjetiti na na ww.cnc.hr ili kontaktirati na youthcentre.evs@gmail.com, 098/653-905 / pon-pet 9-13

Kontakt osoba: Biljana Nelović

Zahvaljujući Agenciji za mobilnost i EU programe, od kojih je jedan program Youth in Action, tj. Mladi na djelu-postoji EVS.

EVS je aktivnost kojom se provodi program Mladi na djelu, a namijenjen je prvenstveno mladima od 18 do 30 godina te im pruža priliku za stjecanjem radnog i životnog iskustva u nekoj od zemalja Europske unije, u periodu do 12 mjeseci. Centar za mlade, od 2004. do sada, ugostio je 16 volontera.

Osoba koja se odluči sudjelovati kao europski volonter, bira projekt i aktivnosti prema svojim mogućnostima i sposobnostima. Bitno je razjasniti da EVS nije turistički posjet nekoj zemlji na račun Europske komisije. Osoba koja odluči postati europski volonter javlja se na radno (volontersko) mjesto unutar organizacije u zemlji u kojoj će provesti određeni period, te je zadatak te osobe da sudjeluje u provedbi tog projekta koji doprinosi toj lokalnoj zajednici.

90% troškova puta je pokriveno, a troškovi osiguranja, boravka (stan, režije i hrana) i aktivnosti u potpunosti. Također, volonter dobiva i džeparac koji može trošiti kako želi. Svi ostali troškovi se moraju pravdati računima.

 

Skip to content