Novosti

Natječaji

UNESCO-L’ORÉAL Stipendije za mlade žene znanstvenice

Riječ je o petnaest stipendija koje dodjeljuje UNESCO u suradnji s L’ORÉAL-om koje su namijenjene znanstvenicama koje su već uključene u istraživački rad na doktorskom stupnju i nakon njega iz područja biologije, biokemije, biotehnologije, poljoprivrede, medicine, farmacije i fiziologije. Projekti koji uključuju pokuse na životinjama neće se uzeti u obzir, a prednost se daje nekozmetičkim istraživanjima. Posebna prednost daje se kandidatkinjama iz nerazvijenih zemalja.

Stipendija za razdoblje od 12 mjeseci iznosi 20.000 USD, no može se produljiti na još 12 mjeseci uz dodatnu stipendiju od 20.000 USD nakon odobrenja odbora za odabir stipendija.

Uvjeti za prijavu kandidata:

* Potpora Nacionalnog povjerenstva za UNESCO;
* Dobna granica do 35 godina starosti (prijave kandidatkinja rođenih prije 1. siječnja 1977. neće se razmatrati);
* Prednost se daje kandidatkinjama sa završenim poslijediplomskim studijem (stupanj doktora znanosti) u području prirodnih znanosti (u obzir će se uzeti i kandidatkinje s upisanim poslijediplomskim studijem stupnja doktora znanosti);
* Razmotrit će se prijave samo onih kandidatkinja s potrebnim kvalifikacijama, s izvrsnim intelektualnim i osobnim kvalitetama;
* Aktivno znanje službenog jezika zemlje u kojoj će obavljati znanstveno-istraživački rad (u govoru i pismu);
* Dobro psihofizičko zdravlje;
* Tijekom prijave i trajanja samog projekta, kandidatkinje ne smiju raspolagati nekom drugom stipendijom.

Ako kandidatkinje prime drugu nagradu ili stipendiju, potrebno je odmah obavijestiti UNESCO koje će razmotriti valjanost prijave.

Potpunu dokumentaciju potrebno je poslati do 27. svibnja 2011. na adresu:

Ministarstvo kulture
Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO
Runjaninova ulica 2
HR – 10 000 Zagreb

 

Skip to content