Novosti

Novosti

Zaklada “Kultura nova” – javna raspravu sa zainteresiranom javnošću

U prvoj fazi procesa javne rasprave o sljedećim programima podrške Zaklade “Kultura nova” podloga za raspravu je provedeni Pilot program podrške. Ovaj je program osmišljen s ciljem pružanja financijske podrške udrugama i umjetničkim organizacijama na području suvremene kulture i umjetnosti kroz tri programska područja: Razvoj pojedinih djelatnosti organizacije, Razvoj umjetničkih ideja, partnerskih projekata ili festivala / manifestacija te Razvoj suradničkih platformi.

U prvoj godini svoga djelovanja Zaklada je osmislila program podrške kao pilot program shvaćajući ga ujedno i kao podlogu za testiranje definiranih kriterija, uvjeta, pravila i procedura. Stoga Zaklada u prvoj fazi javne rasprave organizira online javno savjetovanje o Pilot programu podrške tijekom kojega će prikupiti mišljenja, komentare i prijedloge koji će dati značajan doprinos unaprijeđenju sljedećih programa podrške.

Zaklada ovim putem poziva predstavnike zainteresirane i stručne javnosti da do 29. siječnja 2013. godine dostave svoje prijedloge i komentare isključivo putem Obrasca u prilogu na adresu e-pošte: savjetovanje@kulturanova.hr.

Svi prilozi javnom savjetovanju, dostavljeni putem Obrasca, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zaklade.

Nakon provedenoga javnog savjetovanja Zaklada će pristupiti redefiniranju programskih područja, a sve u cilju provođenja što kvalitetnijih programa podrški za udruge i umjetničke organizacije koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti. Na temelju prikupljenih komentara i prijedloga Upravni će odbor definirati sljedeće programe podrške (ciljeve, kriterije, uvjete, pravila, procedure itd.) koje će s predstavnicima zainteresirane i stručne javnosti raspraviti na javnim tribinama u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu u proljeće 2013. godine kada će biti organizirana druga faza javne rasprave o narednim programima podrške Zaklade.

Skip to content