Novosti

Novosti

Završen 17. Katarinski sajam

Dodjelom zahvalnica izlagačima u nedjelju 25.11. zatvoren je 17. Katarinski sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva. Tijekom 17 godina ovo je okupljanje obrtnika, malih i srednjih poduzetnika izraslo u jedan od brendova grada Slavonskog Broda te je i u ova teška vremena Katarinski sajam održao visoku razinu prošlih godina, pa se i ove godine na sajmu predstavilo oko 230 izlagača, uglavnom domaćih proizvođača, što se u vremenu sveopće ekonomske krize može smatrati velikim uspjehom. Izlagači su došli iz svih krajeva RH, a sve slavonske županije bile su zastupljene sa svojim izlagačima. Sajam je prema službenim procjenama posjetilo oko 25.000 posjetitelja.

Asortiman proizvoda, usluga i djelatnosti koji su izlagači nudili brojnim posjetiteljima je zaista raznolik jer je Sajam i ove godine okupio izlagače različitih gospodarskih djelatnosti. Kao i prijašnjih godina prednjačili su obrtnici i poduzetnici, zatim obiteljska poljoprivredna gospodarstva, eko proizvođači, zadruge, agencije, trgovci, proizvođači domaće radinosti, auto-kuće, KUD-ovi, humanitarne udruge.

Katarinski sajam se potvrdio i kao mjesto na kojemu se rađaju nove, kreativne ideje. Najbolji primjer za takvu tvrdnju je turistički klaster „Slavonska košarica” koji je javnosti, po prvi puta predstavljen na prošlogodišnjem sajmu. Slavonska košarica danas, godinu dana kasnije,je najveći klasterte vrste u Hrvatskoj s više od 90 članova. I ove godine je za članove „Slavonske košarice“, ali i za ostale zainteresirane poduzetnike i obrtnike organizirana besplatna radionica „Zlatna poluga za izlazak iz gospodarske krize“ te je također predstavljen i projekt izrade interaktivnog web portala za članove klastera.

Tradicionalno se sajmovanju odraslih priključuju i najmlađi Brođani, mališani svih dječjih vrtića ustanove Dječji vrtić „Ivana Brlić-Mažuranić” koji su izlagali i prodavali svoje proizvode u sklopu 15. dječjeg Katarinskog sajma, jedne od najposjećenijih priredbi održanih u sklopu Katarinskog sajma.

Kao i svake godine Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i Obrtnička komora Brodsko-posavske županije birale su najljepše uređen štand. Nagrada je ove godine pripala štandu koji su dijelili obrti Tou Dino iz Vinkovaca i Gita lampe iz Slavonskog Broda.

Ovogodišnji Sajam imao je veoma bogat i raznovrstan program te se za svakoga se moglo naći ponešto. Tako su u dvorani nastupale folklorne skupine, održan je hip-hop show, predstavljeni su novi oblici rekreativnog vježbanja u fitness industriji, izvodile su se kazališne predstave za djecu i odrasle kao i kreativne i plesne radionice.

U subotu 24.11. iz Zagreba je posebni sajamski vlak “Katarinski ajziban” dovezao goste iz Zagreba, Novske, Kutine, a za sve putnike iz Ajzibana Turistička zajednica predstavila je svoj višestruko nagrađivani program „Living history” (Živuće povijesti) kojim je dočarano kako je nekoć izgledao život u baroknoj brodskoj Tvrđavi.

Glavni organizator sajma je Grad Slavonski Brod, izvršni organizatori su Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda i Poduzetnički inkubator Brodin, a ovogodišnji je Sajam bio pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva poljoprivrede.

Skip to content