Novosti

Novosti

2. Innet forum, Slavonski Brod

Uspješan prijenos znanja i istraživačkih rezultata u komercijalno iskoristive proizvode i tehnologije, kao i njihovo uvođenje na nova tržišta, značajni su pokretač gospodarske aktivnosti i nužno su potrebni Hrvatskoj. S tim ciljem su Grad Slavonski Brod, Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda i Poduzetnički inkubator Brodin odlučili nastaviti tradiciju i organizirati „InnetForum 2014.“ na kojem će se sastati predstavnici akademskog i gospodarskog sektora.

Cilj ovogodišnjeg InnetForuma je promocija inovativnosti i prihvaćenje novih tehnologija kao ključa uspjehakonkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Forumom će se na jednom mjestu okupiti inovatore, gospodarstvenike, studente, učenike, inovativne poduzetnike i znanstvenike. Dva dana trajanja foruma bit će prilika za poslovne susrete, prezentacije inovativnih projekata i tvrtki, panel konferencije i predavanja te neformalna druženja.Glavni zadatak je dostizanje konsenzusa oko potrebnih načela u rješavanju problema u korištenju inovacija i novih tehnologija u Hrvatskoj.

Teme nositelji ovogodišnjeg foruma su „Informatika“ i „Robotika“, a drugog dana „Važnost i razvoj solarne energije“. Informatika je postala sastavni dio svakog dijela ljudskog života, a kvalitetne i uspješne proizvodnje bez utjecaja robotike ima sve manje i manje. U vrijeme konstantnog poskupljenja nafte kao izvora energije razvoj obnovljivih izvora energije, a pogotovo solarne je jako važan segment na koji izrazito treba obratiti pozornost.

InnetForum 2014. će se sastojati od predavačkog i izlagačkog dijela. Predavanja će držati vrhunski stručnjaci iz područja tehničkih znanosti, članovi akademske zajednice, privatnog i istraživačkog sektora, a održat će se i dvije panel rasprave između sudionika. Na izlagačkom dijelu svoje prototipove, patente i izume publici će predstaviti inovatori iz cijele Hrvatske i regije.

Od zanimljivijih stvari na Forumu izdvajamo prvo službeno predstavljanje nove Microsoftove konzole XBOX One u RH (petak 28. ožujak)  te prezentacija i testna vožnja solarnog i električnog automobila.

Voditelj i jedan od predavača ovogodišnjeg Foruma je Krešimir Mišak, popularni voditelj dokumentarne emisije „Na rubu Znanosti

Program Innet foruma

www.innetforum.net

Skip to content