Novosti

Novosti

Razvoj projekata za privlačenje sredstava fondova EU

Danas je u prostorijama izletišta Savus u Bukovlju održan stručni skup Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola. Cilj skupa, uz redovne točke dnevnog reda tj. tekućih poslovanja i novih izmjena u pravilniku o radu, je bio upoznati ravnatelje o mogućnostima privlačenja EU i domaćih bespovratnih sredstava te apliciranja na natječaje za osnovne škole s područja Brodsko-posavske županije. Predavanja o vrstama i mogućnostima fondova bespovratnih sredstava i mobilnosti održali su predstavnici triju stručnih institucija s područja Županije.
Prvo predavanje je održao gospodin Dragan Jelić direktor Županijske razvojne agencije CTR koji je predstavio svoju organizaciju, ali i pobliže objasnio što su to Europski i drugi fondovi bespovratne potpore te koji sve modeli su na snazi, a koji će tek doći na raspolaganje.

Ispred Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda predavanje je održao direktor društva gospodin Dejan Vuksanović koji je predstavio organizaciju i ponudio modele prijava osnovnih škola na natječaje Europskih i domaćih fondova i fondova mobilnosti. Gospodin Vuksanović je pozvao sve prisutne ravnatelje da ulože dodatne napore u definiranju svojih potreba i kreiranje projekata u čijoj je aplikaciji ponudio pomoć i savjetovanje djelatnika svoje organizacije.

Treće predavanje je održala gospođa Lidija Vukojević ispred Upravnog odjela za razvoj i Europske integracije Županije Brodsko-posavske koja je svojim predavanjem pokušala motivirati prisutne ravnatelje, ali im i prikazati važnost i koristi kvalitetnih projekata koji su financirani bespovratnim sredstvima Europske unije.

Svih troje su predstavili nekoliko svojih projekata koji su služili kao zorni prikaz svih potrebnih uloženih napora, ali i koristi koje prijavitelj dobiva. Na sjednici je iskustva Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine prenijela i njihova stručna suradnica Melita Schmitz koja je iznijela projekte svoje škole, ali i savjete o potencijalnim problemima s kojima su se oni susreli u pisanju, aplikaciji i provedbi projekata. Skup je završio na obostrano zadovoljstvo i ravnatelja i navedenih predavača te je postignut konsenzus oko daljnje suradnje na navedenim temama.

Skip to content