Novosti

Novosti

Istraživanje potencijala za rast poduzeća

Poštovani poduzetnici pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju ‘Razvoj i primjena modela za procjenu potencijala za rast poduzeća u Hrvatskoj’, na kojem zajednički rade Ekonomski fakultet u Osijeku, Odjel za matematiku i FINA, a kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost.

Cilj projekta je razviti model za procjenu potencijala za rast poduzeća u Hrvatskoj. Do sada je razvijen parcijalni model koji se temelji na financijskim izvještajima poduzeća i koji je stavljen na raspolaganje svim poduzećima u Hrvatskoj. Rezultat modela svakom poduzeću daje procjenu mogućnosti odnosno ograničenja u ostvarivanju rasta prodaje, ukupnih prihoda, zaposlenih ili imovine u trogodišnjem razdoblju.

Model bi bio kvalitetniji kada bi bio temeljen i na podacima o načinu vođenja poslovne politike, a ne samo na financijskim pokazateljima. Zbog toga su potrebni Vaši odgovori na pitanja koja se nalaze u anketi koja se nalazi na ovom linku:

http://www.potento.eu/Ankete/Create

Ispunjavanje ankete traje 15-ak minuta.

Svim sudionicima zajamčena je anonimnost i korištenje prikupljenih podataka isključivo za potrebe izgradnje modela za procjenu potencijala za rast poduzeća.

Kao izraz zahvalnosti za suradnju, nakon što popunite anketu, automatski ćete dobiti izvještaj koji sadrži procjenu potencijala za rast Vašeg poduzeća na temelju javno dostupnih financijskih podataka.

Detaljne informacije o projektu možete pronaći na stranicama:

http://www.efos.unios.hr/development-and-application-of-growth-potential-prediction-models/

www.potento.eu

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti e-mailom RastPoduzeca@efos.hr ili na telefon 031224452 gdje će Vam se javiti voditeljica projekta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Nataša Šarlija.

Skip to content