Novosti

Novosti

Bespovratna sredstva za izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Bjeliš

Zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović potpisao je danas u Novoj Kapeli u ime Grada ugovor s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva o dodjeli 1,5 milijun kuna bespovratnih sredstava za izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Bjeliš. U sklopu današnjeg radnog posjeta Brodsko-posavskoj županiji državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihane Kraljić ugovori o bespovratnim potporama za izgradnju poduzetničkih zona uručeni su i načelnicima općina Davor, Gornja Vrba, Brodski Stupnik i Dragalić u ukupnom iznosu od 2,4 milijun kuna.

-Zahvaljujem se Ministarstvu gospodarstva i Vladi RH na ovoj potpori koja će značajno ubrzati razvoj Gospodarske zone Bjeliš, a samim time i zapošljavanje i razvoj poduzetnišva u gradu Slavonskom Brodu. Moram istaknuti da je ministarstvo već drugu godinu zaredom prepoznalo projekte grada Slavonskog Broda i siguran sam da će se ova dobra suradnja nastaviti i u budućnosti, izjavio je nakon potpisivanja ugovora zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović.
Gospodarska zona Bjeliš prostirat će se na površini od 236.500 kvadratnih metara u blizini Industrijske zone i Luke Brod i omogućit će gradnju većih proizvodnih objekata.

Državna tajnica Tihana Kraljić ocijenila je Brodsko-posavsku županiju oglednim primjerom kako regionalna i lokalna samouprava koriste i kvalitetno pripremaju projekte za sredstva iz proračuna Ministarstva gospodarstva namijenjena poticanju razvoja poduzetništva. Uz 3,9 milijuna kuna odobrenih potpora za gradnju infrastrukture u poduzetničkim zonama, ove godine još je više od 2 milijuna kuna dodijeljeno pojedinačno poduzetnicima i potpornim institucijama na području županije.

Skip to content