Novosti

Novosti

Dan mogućnosti kroz EU fondove

Ministarstvo financija Republike Hrvatske poziva sve zainteresirane na DAN MOGUĆNOSTI KROZ EU FONDOVE “HRVATSKA U EUROPI, EUROPA ZA HRVATSKU”

Dan mogućnosti kroz EU fondove održat će se u predvorju Muzeja Mimara, 15. travnja 2010. godine, od 11.00 do 19.00 sati.

Cilj ovog cjelodnevnog, informativno-edukacijskog događaja je svim zainteresiranima pružiti sveobuhvatnu i stručnu informaciju o mogućnostima korištenja sredstava iz aktualnog IPA pretpristupnog programa kao i budućih EU fondova, koji će Republici Hrvatskoj biti na raspolaganju nakon ulaska u Europsku uniju.

Svi posjetitelji imat će priliku direktno razgovarati i dobiti željene informacije od stručnjaka iz institucija koje su trenutno akreditirane za korištenje pretpristupnih programa, a koje će imati značajnu ulogu i u budućim fondovima EU. Informiranje će se odvijati putem tematskih info pultova:

1. info pult – Civilno društvo
2. info pult – Prekogranična suradnja  i izgradnja poslovne infrastrukture
3. info pult – Regionalna konkurentnost
4. info pult – Infrastrukturni  projekti  (na  području  prometa  te  zaštite  okoliša  – sustav upravljanja otpadnim vodama te
gospodarenje otpadom)
5. info pult – Razvoj ljudskih potencijala
6. info pult – Poljoprivreda
7. info pult – Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju EU fondova

Posjetitelji će također imati priliku pogledati izložbu fotografiju projekata financiranih kroz dosadašnje pretpristupne programe.

Sudjelovanje u natječajima za dodjelu sredstava iz EU pretpristupnih fondova je izazov, posebno za institucije, organizacije i tvrtke koje se po prvi put susreću s tom mogućnosti. Sudjelovanjem u tom procesu stječe se iskustvo,  znanje i vještine, koje će biti od neprocjenjive važnosti pri korištenju, obujmom puno većih, EU fondova koji će biti na raspolaganju Republici Hrvatskoj nakon pristupanja Europskoj uniji. Informacije koje možete dobiti u okviru Dana mogućnosti kroz EU fondove zasigurno mogu biti od velike pomoći u nastojanju da i Vi postanete budućim uspješnim korisnikom EU sredstava.

Skip to content