Novosti

Novosti

Radionice na HIT-u 20. i 22. travnja 2010.

U organizaciji  Hrvatskog instituta za tehnologiju (HIT) , 20. i 22. travnja 2010. bit će održane radionice o Sedmom okvirnom programu EU za istraživanje i razvoj.

Radionice će voditi Nacionalne kontakt osobe zaposlene na HIT-u, a ovisno o broju zainteresiranih radionice će se ciklički ponavljati. Sudionicima će biti omogućen rad na računalu kao i pristup internetu kako bi mogli praktično pratiti sadržaj te sukladno tome broj mjesta bit će ograničen na 12.

S obzirom na interese i iskustva u FP7 moguća je prijava na slijedeće radionice:

1.OSNOVE  FP7, utorak, 20.4.2010.
(HIT, Planinska 1, 10-16h)
Radionica uvodnog tipa namijenjena je svima koji su zainteresirani za sudjelovanje u Sedmom okvirnom programu bez obzira na znanstveno područje njihova rada te na  tip ustanove na kojoj su zaposleni.  Ovom radionicom će se pokušati približiti struktura FP7 programa, osnovni dokumenti koji su potrebni za njegovo razumijevanje te kako ih naći na internetu. Podnevni dio radionice namijenjen je općim pojmovima vezanim za financije projekata  i  pravnim aspektom. Predavači na radionici su Nacionalne kontakt osobe Ebonita Ćurković i Suzana Karabaić, Jennifer Mary Kursan i Goran Zeković.

2.RADIONICA O FINANCIJSKIM I PRAVNIM PITANJIMA, četvrtak, 22.4.2010.
(HIT, Planinska 1, 10-16h)
Radionica obuhvaća isključivo financijsko-pravna pitanja u Sedmom okvirnom programu i namijenjena je onima koji se planiraju uključiti u FP7 projekte ili su već nositelji istih. Osim osoba koje su direktno vezane za sadašnje ili buduće FP7 projekte, radionica je namjena i osobama koje rade u financijskim i pravnim službama i na taj način prate projekte u kojima je njihova institucija partner.
Prvi dio radionice će imati fokus na financijska pitanja u FP7. Osim teoretskog dijela izlaganja biti će i praktične vježbe izrade budžeta te financijsko izvještaja (Form C). Druga polovina radionice bavit će se pravnim pitanjima, na način da će se obrađivati pravna pitanja i ključni pravni dokumenti s kojima se sudionici FP7 projekata susreću u svim stadijima projekta. Predavači na radionici su Jennifer Mary Kursan, Nacionalna kontakt osoba za financijska pitanja FP7 te Goran Zeković, Nacionalna kontakt osoba za pravna pitanja  FP7.

Opširnije

Skip to content