Novosti

Novosti

Druga radionica za izradu strategije gospodarskog razvoja

Proces izrade strateškog plana gospodarskog razvoja Grada Slavonskog Broda u organizaciji Razvojne agencije Grada danas je nastavljen drugom velikom radionicom na kojoj su se okupili brojni predstavnici javnog, poslovnog i civilnog sektora.

Sve sudionike pozdravio je gradonačelnik Mirko Duspara zaželjevši uspješan rad i istaknuvši kako je Slavonski Brod prvi grad u Hrvatskoj nedavno dobio turistički master plan na koji će biti naslonjen  strateški plan razvoja Grada u narednih deset godina. U cilju privlačenja ulagača uskoro će biti izrađen i poseban investicijski vodič.

Na današnjoj radionici raspravljalo se o strateškim ciljevima i viziji razvoja Grada na temelju ranije definirane SWOT analize.

Budući da su ključni čimbenici gospodarskog razvoja podijeljeni u tri cjeline: obrazovana radna snaga, poduzetništvo (uvjeti poslovanja) i infrastruktura, u tri odvojene radne skupine raspravljalo se o strateškim ciljevima u svakom od ovih područja.

U definiranju vizije grada Slavonskog Broda za narednih deset godina zaključeno je da treba uvažiti i prijedloge samih Brođana. Stoga će se dobivanje mišljenja sugrađana ostvariti i uz pomoć gradske turističke zajednice u sklopu ankete o brendiranju grada.

U narednih mjesec dana svi zainteresirani sudionici imat će priliku dostaviti projektne ideje ispunjavajući obrazac koji će biti objavljen na web stranici Razvojne agencije.

Nakon obrade projektnih ideja ponovo će se upriličiti široka rasprava u kojoj će se konsenzusom utvrditi prioritetni razvojni projekti do 2013.godine (kada se očekuje ulazak Hrvatske u EU) na što će se staviti fokus u nastavku izrade Strateškog plana razvoja Grada.

Skip to content