Novosti

Novosti

Drugi bilten u svrhu predstavljanja Operativnog programa za zaštitu okoliša

U okviru provedbe Operativnog programa Zaštita okoliša (OPZO) 2007. – 2011., koji se sufinancira sredstvima EU iz pretpristupnog programa IPA, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pripremilo je drugi bilten s ciljem upoznavanja javnosti s programom IPA i projektima iz sektora otpada i voda.

OPZO je program usmjeren prvenstveno na područja gospodarenja otpadom i otpadnim vodama, te čini programski okvir za korištenje financijskih sredstava Europske unije. Provedba OPZO-a pridonijet će povećanju konkurentnosti Hrvatske kroz investicije u okolišnu infrastrukturu i ujedno znatno utjecati na kvalitetu života građana.

U lipnju 2010. godine Europska komisija donijela je odluku o modifikaciji Operativnog programa zaštite okoliša 2007. – 2009. kojim se on produljuje za dvije godine. Za razdoblje 2010. – 2011. godine Europska komisija je odobrila za OPZO dodatnih 43,2 milijuna eura, pa ukupni iznos odobrenih EU sredstava iz programa IPA za razdoblje 2007. – 2011. sada iznosi 96,7 milijuna eura.

Skip to content