Novosti

Natječaji

East Doc Platform 2013.

Institute of Documentary Film poziva filmaše iz centralne i istočne Europe da se do 1. prosinca prijave za sudjelovanje na East Doc Platform. Platforma se održava od 4. do 10. ožujka 2013. godine u Pragu, Češka, a namijenjena je filmovima u fazi razvoja, produkcije i postprodukcije.

Program obuhvaća East European Forum i Doc Launch. East European Forum je petodnevna radionica i javno pitchanje, a sudjelovati može 10 istočnoeuropskih projekata. Fokus Foruma je na financiranju i promociji filmova od razvijanja ideje do produkcije. Doc Launch omogućuje trodnevno savjetovanje na temu grubog šnita te javnu prezentaciju, a sudjelovati može 7 – 9 istočnoeuropskih projekata u fazi postprodukcije i grubog šnita. Fokus je na savjetovanju o grubom šnitu i pripremi za distribuciju.

Tijekom travnja 2013. godine u Pragu se održava drugo izdanje East Doc Platforme, ključnog događanja u industriji koje je usmjereno podržavanju istočnoeuropskog dokumentarnog filma u svim fazama.

Uz navedene programe – East European Forum i Doc Launch – East Doc Platforma predstavlja i Project Market i East Silver Videolibrary te niz drugih događanja koja omogućuju umrežavanje istočnoeuropskih dokumentarnih stručnjaka s urednicima, distributerima, agentima, fondovima i predstavnicima festivala iz čitave Europe i Sjeverne Amerike.

Kontakti:
East Doc Platform – Hana Rezková – hanka@dokweb.net
East European Forum; Veronika Lišková – veronika@dokweb.net, Viktoria Hozzová – viktoria@dokweb.net
Doc Launch presentation; Hana Rezková – hanka@dokweb.net

Skip to content