Novosti

Natječaji

Erasmus za poduzetnike početnike

Hrvatska gospodarska komora s međunarodnim partnerima uključila se u projekt Erasmus za poduzetnike početnike koji je namijenjen novim/mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati.

O Erasmus projektu

Prekogranični program razmjene koji pruža novim ili potencijalnim poduzetnicima priliku da usavrše svoja znanja za vlastito poslovanje kod iskusnijih poduzetnika u zemljama EU. Mladi poduzetnik ima priliku razviti svoje vještine i skupiti dovoljno iskustva kako bi počeo voditi vlastiti posao, a to mu omogućuje domaći i mnogo iskusniji poduzetnik.

Domaći poduzetnik dobiva priliku za pronalazak novih partnera i otkrivanju novih tržišta.

Tko se uključuje u Erasmus projekt?

Novi poduzetnici(NE)– Poduzetnici u ranoj fazi poslovanja. Pod tim se podrazumijevaju poduzeća koja tek planiraju nastati ili već nastala poduzeća, ali koja su stara do 3 godine.

Iskusni poduzetnici(HE) –  Iskusni i uspješni poduzetnici. Pod tim se podrazumijevaju fizičke osobe koje su vlasnici poduzeća starijeg od 3 godine ili poduzetnici koji su direktno uključeni u uprave malih i srednjih poduzeća.

Posredničke organizacije (Intermediary Organisations) – organizacije nadležne za potporu i provođenje programa, a to mogu biti: Gospodarske komore, razvojne agencije, poslovni inkubatori i dr.

Ciljevi Erasmus projekta

* Učenje i usavršavanje start – up i potencijalnih poduzetnika
* Stvaranje novih poslovnih ideja
* Otkrivanje i proučavanje tržišta
* Umrežavanje diljem Europe
* Razvijanje poslovnih vještina
* Procjena rizika poslovanja

Kako se prijaviti u Erasmus projekt?

Prijavljuje se online putem formulara na službenoj web stranici projekta:

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Kvaliteta Vaše prijave ovisi i o kvalitetnom poslovnom planu, a ovdje možete vidjeti prijedlog sadržaja prema kojem možete izraditi vlastiti poslovni plan.

Skip to content