Novosti

Natječaji

Europa u mojoj regiji

Europska komisija pokrenula je Facebook Foto natjecanje “Europa u mojoj regiji”. Natjecanje ima za cilj istaknuti rad projekata diljem Europe financiranih uz pomoć EU fondova, te istražiti značenje tih projekata u lokalnim zajednicama.

Stanovnici EU-a, stariji od 18 godina, pozvani su da se pridruže natjecanju s najviše tri fotografije u sklopu projekta koji prima sredstva EU. Fotografije moraju prikazivati istaknuti plakat ili pločicu s EU zastavom čime se dokazuje da je projekt financiran sredstvima EU.

Biti će izabrana četiri dobitnika, jedan većinom glasova javnosti, a tri od strane žirija. Glasovanje će trajati od 26. kolovoza do 6. rujna 2013. Osim pobjedničkih fotografija, 100 fotografija s najviše glasova publike ući će u uži izbor žirija zajedno s dodatnih 50 fotografija iz natjecanja po izboru žirija.

Žiri će između njih odabrati tri pobjednika. Svaki pobjednik će osvojiti novčanu nagradu od 1000 eura koju će moći utrošiti na kupovinu digitalnog fotoaparata i opreme te putovanje za dvije osobe u Bruxellesu uključujući dva noćenja između 7. i 10. listopada 2013.

Dobitnici moraju biti dostupni za posjet događanja ‘Europskog tjedna regija i gradova” te tijekom tih manifestacija preuzeti svoju nagradu.

Rok za podnošenje prijava i radova: 23. kolovoz 2013., 12:00 CET.

Više informacija o natjecanje možete pronaći na Facebook stranicama Europske komisije.

Skip to content