Novosti

Novosti

Iduće godine mikrokrediti za likvidnost poduzetnika

Mikropoduzetnici koji zapošljavaju do deset radnika u 2014. godini moći će se natjecati za subvencionirane mikrokredite za likvidnost te za ulaganja u osnovna i obrtna sredstva poduzetnika početnika – „Prvi korak u poduzetništvo“. Javni poziv bankama bit će raspisan do kraja 2013. godine, a javni poziv poduzetnicima u siječnju 2014. godine.

MINPO će predložiti da se u Državnom proračunu za 2014. godinu osigura 16 milijuna kuna za subvencionirane mikrokredite za likvidnost. Maksimalni iznos kredita bit će 50 tisuća kuna s rokom otplate od 4 godine te očekivanom kamatom od 6 posto koju će MINPO subvencionirati s 5.01 p.p. kako bi kamata za poduzetnike bila 0,99 posto. Iako iznos kredita nije visok, ministar Maras očekuje da će se na natječaj javiti oko 7 tisuća mikropoduzetnika.

Poduzetnici početnici moći će se i u sljedećoj godini kroz program „Prvi korak u poduzetništvo“ natjecati za kredite namijenjene za ulaganja u osnovna i obrtna sredstva za što će se u Državnom proračunu za 2014. godinu osigurati 5 milijuna kuna. Najmanji iznos kredita bit će 10 tisuća kuna, a najviši 70 tisuća kuna s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 0,99 posto, odnosno efektivnom kamatnom stopom od 1,09 posto. Rok otplate kredita bit će 5 godina uključujući i poček od 6 mjeseci.

Opširnije

Skip to content