Novosti

Novosti

Mogućnosti suradnje između talijanskih i hrvatskih tvrtki na području inovacija

Ured u Zagrebu Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu – Agencije za promidžbu u inozemstvu i internacionalizaciju talijanskih tvrtki, ustanova talijanske Vlade u Republici Hrvatskoj koja već dugi niz godina kontinuirano radi na promicanju gospodarske suradnje između talijanskih i hrvatskih gospodarstvenih subjekata iz raznih područja djelatnosti poziva Vas da se pridružite na stručnom skupu o mogućoj suradnji hrvatskih i talijanskih tvrtki te institucija na području inovacija u sektoru održivog i ekološkog uzgoja ribe (akvakultura) koji će se organizirari u Zagrebu u utorak, 15. listopada u Hotelu Dubrovnik (Trg Bana Jelačića/Gajeva).

Cilj skupa je okupiti hrvatske uzgajivače ribe te im predstaviti talijanska iskustva iz područja ekološkog uzgoja ribe s posebnim naglaskom na moguće inovacije u sektoru. S tim u svezi predviđena su slijedeća izlaganja dvojice priznatih talijanskih stručnjaka:

* Izazovi održive i ekološke akvakulture: privatni standardi (certifikati) i javni propisi

Dr. Giuseppe Lembo – predsjednik Coispa Tecnologia & Ricerca iz Barija. Koordinator velikog broja nacionalnih i međunarodnih  programa istraživanja, iz područja ribarstva i akvakulture. Autor je više od 50 znanstvenih publikacija. Trenutno presjeda Odborom stalnih eksperata za područje ekološke poljoprivrede pri Europskoj komisiji

* Prerada i trženje proizvoda iz akvakulture na tržištu EU, s posebnim osvrtom na pakiranje prema načelima održivosti

Dr. Pier Antonio Salvador – predsjednik Talijanskog udruženja uzgajivača riba (Associazione Piscicoltori Italiani), predstavnik Udruženja pri Savezu europskih proizvođača u akvakulturi (Federation of European Acquaculture Producers – FEAP), te predsjednik Komisije za zdravstveno stanje riba pri FEAP-u.

Sudjelovat će i predstavnici Uprave za ribarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede RH, koji će obraditi slijedeće teme:

* Hrvatsko tržište akvakulture: sadašnje stanje, uskladba sa standardima EU te potencijal razvoja

* Mogućnosti korištenja fondova EU u akvakulturi

U nastavku radnoga dijela skupa, predstavit će se i Udruženje ribarstva i prerade ribe pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te predstaviti stanje u hrvatskoj akvakulturi.

Na inicijativi će sudjelovati i određeni broj talijanskih tvrtki i institucija  Talijanski gospodarstvenici zainteresirani su za kontakt i suradnju, te bi svoj proizvodni program i/ili usluge željeli predstaviti hrvatskim gospodarstvenicima te direktno razgovarati s potencijalno zainteresiranim partnerima te su stoga u poslijepodnevnim satima predviđeni individualni susreti/razgovori između talijanskih i potencijalno zainteresiranih hrvatskih tvrtki prema unaprijed definiranoj satnici.

U privitku se nalaze detaljnije informacije o skupu.

poziv

Skip to content