Novosti

Info dan Europskog inovacijskog vijeća (EIC)

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva Vas na Info dan Europskog inovacijskog vijeća (EIC), u sklopu programa OBZOR-EUROPA, koji pruža podržku vrhunskim inovatorima, poduzetnicima i malim tvrtkama, koji će se održati u četvrtak 15. prosinca 2022. s početkom u 9,30 sati u Hotelu Dubrovnik, Ljudevit Gaja 1, Zagreb.

Primarni cilj Info dana je omogućiti inovativnim tvrtkama, istraživačkim organizacijama, sveučilištima, malim i srednjim poduzećima te potencijalnim investitorima kako razviti poslovanje, a sve u cilju poticanja europskog gospodarskog razvoja realizacijom inovativnih i vizionarskih ideja na tržištu.

Tim instrumentom putem programa OBZOR EUROPA Europska Komisija (EK) pruža podršku poduzetnicima s velikim potencijalom u razvoju visoko rizičnih, probojnih inovacija koje imaju utjecaj na oblikovanje novih tržišta i generiranje radnih mjesta, rasta i prosperiteta u Europi.

Poduzetnicima je podrška omogućena kroz bespovratna sredstva u vidu grant-ova, ali i kroz program s kombiniranim financijama (bespovratna sredstva u kombinaciji s kapitalnim ulaganjima).

Na Info danu prisustvovat će hrvatska članica EIC Odbora gđa. Ana Barjašić, a svoja izlaganja će imati predstavnici Europske komisije (g. Keith SEQUEIRA, g. Luis Alvarez Sanchez, EIC), hrvatski predstavnici inovativnih poduzeća (predstavnik Rimac grupe, gđa. Dora Adanić, Genera Research d.o.o. i g. Mate Knezović, AGRIVI d.o.o.) kao i predstavnici državnih tijela (gđa. Ana Butković, MZO) uključenih u program OBZOR EUROPA.

Sudjelovanje na info danu je besplatno, uz obaveznu prijavu putem poveznice.

Prijave se zaprimaju zaključno do 8. prosinca 2022.

Program Info dana možete vidjeti ovdje.

Skip to content